nl en
๎Œ”

Tropisch / Kasturi mango (Mangifera casturi)

Kasturi mango (Mangifera casturi) Kasturi mango (Mangifera casturi) Kasturi mango (Mangifera casturi) Kasturi mango (Mangifera casturi)
Kasturi mango (Mangifera casturi) Kasturi mango (Mangifera casturi) Kasturi mango (Mangifera casturi) Kasturi mango (Mangifera casturi)
Kasturi mango (Mangifera casturi)
0 Review | Review toevoegen
De Kasturi mango is een heerlijke, zoete vrucht met sappig vruchtvlees.
โ‚ฌย 8,00
per zaad
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Familie: Anacardiaceae
Latijnse naam: Mangifera casturi
Nederlandse naam: Kasturi mango
Herkomst: Zuid-Borneo

De Kasturi mango is een heerlijke, zoete vrucht met sappig vruchtvlees. De vruchten zijn met zo’n 5 cm kleiner dan een gewone mango en wegen tussen de 50 en 80 gram. Het is een zeldzame soort uit het uiterste zuiden van Borneo waar deze rond de stad Banjarmasin voorkwam. Helaas zijn de natuurlijke populaties door ontbossing verdwenen en is de soort in het wild uitgestorven. Door de lekkere smaak wordt de Kasturi mango nog wel op kleine schaal verbouwd en is deze dus niet helemaal verdwenen. 

De boom kan in de tropen een hoogte van 30 meter bereiken en is goed bestand tegen natte omstandigheden. Jaarrond kan de boom bloeien en dus vruchten geven. De vruchten krijgen bij rijping een paars-blauwe schil, hebben donkeroranje vruchtvlees en verspreiden ook een heerlijke geur. 
Bij ons kan de soort worden gehouden als kamerplant of in een verwarmde kas of serre. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef de plant regelmatig water.

Zaaibeschrijving: Het zaad eerst enkele uren laten weken in lauwwarm water. Vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond en bij 25-30grC laten kiemen. Grond daarbij constant licht vochtig houden. Kieming duurt meestal enkele weken.     

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.