nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Reuzenbanaan (Musa ingens) Reuzenbanaan (Musa ingens) Reuzenbanaan (Musa ingens)
Reuzenbanaan (Musa ingens)
Reuzenbanaan (Musa ingens)
Reuzenbanaan (Musa ingens)

Reuzenbanaan (Musa ingens)

De reuzenbanaan is de grootste bananensoort en daarmee ook de grootste kruidachtige plant ter wereld. Het is een zeer zeldzame soort die enkel voorkomt in de bergwouden van het eiland Nieuw-Guinea op hoogtes van 1200-1800 meter. De uit samengekropte bladeren bestaande stam kan een omtrek van wel 2 meter bereiken en een hoogte van 15 meter. Tel da.. Lees meer
10,00
Prijs per 3 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De reuzenbanaan is de grootste bananensoort en daarmee ook de grootste kruidachtige plant ter wereld. Het is een zeer zeldzame soort die enkel voorkomt in de bergwouden van het eiland Nieuw-Guinea op hoogtes van 1200-1800 meter. De uit samengekropte bladeren bestaande stam kan een omtrek van wel 2 meter bereiken en een hoogte van 15 meter. Tel daar de 5 meter lange bladeren bij op en het resultaat is een enorme banaan tot wel 20 meter hoog. Na de bloei vormen zich trossen met soms wel 300 bananen van elk 25-30 cm lang. Het gewicht van een bananentros kan daarmee 60 KG bereiken. 

Omdat de soort van origine in bergwouden groeit, is deze qua temperatuur geschikt om op te kweken als kamerplant. Optimaal is een temperatuur van 18-25 graden Celsius. De grootte blijft daarbij (gelukkig) beperkt en zal uiteindelijk afhankelijk zijn van de grootte van de pot. Het is aan te raden om de bladeren regelmatig te besproeien met water en verder kunt u de plant water geven zodra de grond droog is. In de zomer is het mogelijk om de plant buiten te zetten op een beschutte plek, maar uiteindelijk groeit de soort beter bij een constante temperatuur in huis.  Jonge planten kunnen het beste op een lichte standplaats zonder direct zonlicht worden opgekweekt en oudere planten kunnen ook direct zonlicht verdragen. 

Zaaibeschrijving: Zaden zaaien in zaai- en stekgrond of in een zakje met Spaghnum-mos. Grond constant licht vochtig houden en bij 22-30grC laten kiemen. Als de kieming na enkele weken nog niet optreedt, kunt u de zaden uit de grond halen en kort overgieten met heet water. Ook lijkt het te helpen om in dat geval wat houtas door de grond te mengen om een bosbrand na te bootsen. De zaden kunnen kiemen, zolang ze hard zijn. 

 

Productspecificatie

Familie:
Musaceae
Wetenschappelijke naam:
Musa ingens
Nederlandse naam:
Reuzenbanaan
Oorsprong soort:
Nieuw-Guinea
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
5 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Productspecificatie

Familie:
Musaceae
Wetenschappelijke naam:
Musa ingens
Nederlandse naam:
Reuzenbanaan
Oorsprong soort:
Nieuw-Guinea
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
5 graden Celsius
Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 4 beoordelingen
4
0
0
0
0

Thomas

Zaden kwamen gekiemd aan. De plantjes ( 2 vd 4 zaden) staan al een tijdje in mijn serre en groeien heel snel!


Martin Reijnaerts

Na 3 weken in de Propegator nog geen teken van leven .
Wachten nog even af.


sjors vd waals

zaden kiemde al toen ik ze binnen kreeg. binnen 3 weken stonden er al 3 plantjes. ik heb ze op de vensterbank in spagnummos gezaaid. ben benieuwd!


jean paul

Heb enkele dagen geleden mijn Musa Ingens zaden gekregen.Verpakt in een zakje met waarschijnlijk vochtig veenmos in.Ik liet het zakje gewoon een viertal dagen op de vensterbank liggen(zonder de zon erop)Vanochtend ging ik die dan in de propagator leggen.Tot mijn grote verbazing waren alledrie zaden reeds gekiemd!!Prachtig!