nl en
๎Œ”

Subtropisch / Oleander (Nerium oleander)

Oleander (Nerium oleander) Oleander (Nerium oleander) Oleander (Nerium oleander)
Oleander (Nerium oleander) Oleander (Nerium oleander) Oleander (Nerium oleander)
Oleander (Nerium oleander)
0 Review | Review toevoegen
De oleander is een bekende plant uit het Middellandse Zeegebied met vele opvallende, wit-roze bloemen die heerlijk ruiken.

Verwachte verwerkingstijd

2 dagen

โ‚ฌย 3,50
per 20 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Apocynaceae
Latijnse naam: Nerium oleander
Nederlandse naam: Oleander
Herkomst: Middelands Zeegebied

De oleander is een bekende plant uit het Middellandse Zeegebied met vele opvallende, wit-roze bloemen die heerlijk ruiken. Ook het leerachtige blad is sierlijk en vormt een vrij bossige struik. In subtropische gebieden groeit de struik tot een hoogte van 5-6 meter, maar bij ons kunnen we de soort als kuipplant houden en blijft deze met 1,5-2 meter een stuk kleiner. In de zomermaanden kunt u de plant buiten op een zonnige standplaats zetten en daarbij veel water geven. Die hoeveelheid water past niet direct bij het droge Middellandse Zeeklimaat, maar dit komt omdat de oleander vaak in de buurt van rivieren groeit. En vanaf november kan de plant op een koele, vorstvrije standplaats overwinteren met weinig water. De bloei is meestal rond juli-augustus en wordt gevolgd door langwerpige, bruine vruchten. Zodra die rijp zijn, barsten ze open en verschijnen de pluizen met zaden.
Let op: alle delen van de plant zijn giftig. De plant kan gesnoeid worden, maar met handschoenen voorkomt u dat het melksap in aanraking komt met de huid.

Zaaibeschrijving: De zaden eerst losmaken van het zaadpluis. Daarna zaaien in zaai- en stekgrond en de grond constant vochtig houden. Kieming meestal na enkele weken bij 20-25 grC.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: 0 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.