nl en
๎Œ”

Tropisch / Nanas batu (Phytocrene bracteata)

Nanas batu (Phytocrene bracteata) Nanas batu (Phytocrene bracteata) Nanas batu (Phytocrene bracteata)
Nanas batu (Phytocrene bracteata) Nanas batu (Phytocrene bracteata) Nanas batu (Phytocrene bracteata)
Nanas batu (Phytocrene bracteata)
0 Review | Review toevoegen
De vruchten van deze bijzondere soort zijn zacht behaard en geelbruin gekleurd als ze rijp zijn.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 8,00
per zaad
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Icacinaceae
Latijnse naam: Phytocrene bracteata
Nederlandse naam: Nanas batu
Herkomst: Zuidoost-Azië

De vruchten van deze bijzondere soort zijn zacht behaard en geelbruin gekleurd als ze rijp zijn. Ze bevatten zoet vruchtvlees dat doet denken aan dat van een lychee en hebben 1 langwerpig zaad. De grootte per vrucht is ongeveer 6 cm, maar ze groeien in ronde trossen en het geheel kan daarom vrij groot en zwaar worden. Het is een liaan uit het laagland regenwoud van Thailand, Maleisië en Indonesië. Al klimmend in bomen kan deze een hoogte van zo’n 15 meter bereiken met aan de grond dikke, houtige stengels. De plant is tweehuizig, waardoor er mannelijke en vrouwelijke individuen zijn. Beide bloeien met aparte, hangende bloeiwijzen, waarna de vrouwelijke bloemen na bestuiving worden gevolgd door vruchten. 

De soort is tropisch, waardoor deze alleen als kamerplant of in een verwarmde kas of serre kan worden gehouden. Als deze te groot wordt, kan er makkelijk gesnoeid worden. Maar voor de bloei is het wel nodig om de plant vrij groot te laten worden. Zorg voor een goed doorlatende grond en houd deze constant licht vochtig. Een lichte standplaats zonder direct zonlicht is optimaal.  

Zaaibeschrijving: Het al gekiemde zaad kan direct worden geplant in zaai- en stekgrond. Houd de temperatuur rond de 25-30 grC voor de eerste ontwikkeling en de grond constant vochtig. Na de vorming van het eerste blad, kan de temperatuur eventueel lager worden (20-30grC).         

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.