nl en
๎Œ”

Subtropisch / Mannentrouw (Plumbago auriculata)

Mannentrouw (Plumbago auriculata) Mannentrouw (Plumbago auriculata) Mannentrouw (Plumbago auriculata)
Mannentrouw (Plumbago auriculata) Mannentrouw (Plumbago auriculata) Mannentrouw (Plumbago auriculata)
Mannentrouw (Plumbago auriculata)
0 Review | Review toevoegen
De mannentrouw bloeit in de zomer uitbundig met trossen van helderblauwe bloemen.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 3,50
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
De mannentrouw bloeit in de zomer uitbundig met trossen van helderblauwe bloemen die worden bestoven door vlinders. Het uiteinde van de bloemen is plakkerig, waardoor ze gemakkelijk op kleding of als versiering achter een oor kunnen worden meegedragen. De plakkerige nectar lijkt een link te hebben met het ontstaan van de eerste vleesetende planten. Er kunnen ook insecten aan de bloemen vast komen te zitten, maar de plant doet daar verder niets mee. Over de herkomst van de naam ‘mannentrouw’ is wat onduidelijkheid, maar er wordt vaak gezegd: “omdat hij maar even bloeit en daarna voor eeuwig blijft plakken”. 

Het is een klimplant uit Zuid-Afrika die van nature in struiken klimt. Omdat deze tegen een paar graden vorst kan, zou de plant op een beschutte standplaats in de volle grond gehouden kunnen worden. Maar u kunt deze misschien beter als kuipplant houden en in de wintermaanden op een koele standplaats overwinteren. Daarvoor kan de plant goed teruggesnoeid worden. In de volle grond zou de plant een grootte van 3 meter kunnen bereiken, in een pot meestal iets van 1,5 meter. Zorg voor een zonnige standplaats, een goed doorlatende grond en regelmatig water. 

Zaaibeschrijving: Zaden zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant licht vochtig houden en bij 20-25grC laten kiemen. Kieming meestal binnen enkele weken. 

Familie: Plumbaginaeae
Latijnse naam:  Plumbago auriculata
Nederlandse naam: Mannentrouw 
Oorsprong soort: Zuid-Afrika

Zaaitijd: Maart-juli
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: -6 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.