nl en
๎Œ”

Tropisch / Canistel (Pouteria campechiana)

Canistel (Pouteria campechiana) Canistel (Pouteria campechiana) Canistel (Pouteria campechiana) Canistel (Pouteria campechiana)
Canistel (Pouteria campechiana) Canistel (Pouteria campechiana) Canistel (Pouteria campechiana) Canistel (Pouteria campechiana)
Canistel (Pouteria campechiana)
0 Review | Review toevoegen
De oranjegele vruchten hebben heerlijk zoet vruchtvlees en dat maakt ze populair in de tropen.
โ‚ฌย 6,00
per 2 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Familie: Sapotaceae
Latijnse naam: Pouteria campechiana
Nederlandse naam: Canistel / Gele sapote
Herkomst: Midden-Amerika

De oranjegele vruchten hebben heerlijk zoet vruchtvlees en dat maakt ze populair in de tropen. Van oorsprong komt de soort uit Midden-Amerika, maar door zijn lekkere vruchten is de soort ook in andere tropische gebieden aangeplant. Het vruchtvlees is wat mouse-achtig en lijkt qua textuur op een hardgekookt ei. Vandaar dat deze ook wel de eivrucht wordt genoemd. Elke vrucht bevat 1 of meerdere grote, bruine zaden die een mooie glans hebben. 

Het is een tropische boom die in het regenwoud een hoogte van meer dan 10 meter kan bereiken. Buiten de tropen blijft deze een stuk kleiner, waarbij vruchtzetting mogelijk is vanaf een hoogte van ongeveer 2 meter. Daar is echter wel een minimale temperatuur van 25grC voor nodig, waardoor een verwarmde kas voor het krijgen van vruchten uiteindelijk het makkelijkst is. Als kamerplant kan de soort worden opgekweekt om het sierlijke blad. Zorg voor een goed doorlatende grond en regelmatig water.  

Zaaibeschrijving: De zaden zijn kort houdbaar. Verwijder eerst voorzichtig de harde schil (door deze te kraken of in te kepen) en zaai ze daarna direct in zaai- en stekgrond bij 25-30grC. Grond constant licht vochtig houden, waarbij kieming meestal binnen enkele weken plaatsvindt.  

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.