nl en
๎Œ”

Tropisch / Ashoka (Saraca asoca)

Ashoka (Saraca asoca) Ashoka (Saraca asoca) Ashoka (Saraca asoca)
Ashoka (Saraca asoca) Ashoka (Saraca asoca) Ashoka (Saraca asoca)
Ashoka (Saraca asoca)
0 Review | Review toevoegen
De ashoka is een belangrijke, heilige boom in India met bijzondere oranje-gele bloemen.
โ‚ฌย 5,00
per zaad
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Saraca asoca
Nederlandse naam: Ashoka
Herkomst: India

De ashoka is een bijzondere soort uit de regenwouden van India. Het is een belangrijke, heilige boom binnen het Hindoeïsme en Boeddhisme, en kan daardoor worden aangetroffen bij paleizen en tempels. In de natuur is de soort zeldzaam en dat komt vooral door het (teveel) oogsten van de bast voor de vele medicinale toepassingen. Maar ook het verdwijnen van het leefgebied is een bedreiging voor het voortbestaan van wilde populaties. 

Het blad is heel decoratief, maar vooral de bloeiwijze is spectaculair. De bloemen groeien in grote trossen en kleuren van oranje-geel naar rood. Ze verspreiden een zoete geur waar veel insecten op af komen, maar vooral bijen zorgen in de natuur voor de bestuiving. Het is een kleine boom of struik die in de tropen tot 10 meter hoog kan worden. Wij kunnen de soort houden als kamerplant, waarbij een lichte standplaats zonder direct zonlicht het beste is. Zorg daarnaast voor een doorlatende grond en geef de plant regelmatig water. 

Zaaibeschrijving: Het kort houdbare zaad direct zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant licht vochtig houden en laten kiemen bij 25-30grC. 

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.