nl en
๎Œ”

Tropisch / Waaierpalm (Saribus rotundifolia)

Waaierpalm (Saribus rotundifolia) Waaierpalm (Saribus rotundifolia) Waaierpalm (Saribus rotundifolia) Waaierpalm (Saribus rotundifolia)
Waaierpalm (Saribus rotundifolia) Waaierpalm (Saribus rotundifolia) Waaierpalm (Saribus rotundifolia) Waaierpalm (Saribus rotundifolia)
Waaierpalm (Saribus rotundifolia)
0 Review | Review toevoegen
Decoratieve palm met grote, ronde, lichtgroene bladeren.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 4,00
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Deze waaierpalm kan wereldwijd in tropische tuinen en parken worden aangetroffen, omdat hij wordt aangeplant voor zijn grote sierwaarde. De grote ronde, lichtgroene bladeren zien er decoratief uit en hebben zelfs de status bereikt als nationaal blad van de Filipijnen. Omdat ook jonge, kleinere planten al snel mooie bladeren hebben, is de soort ook populair geworden als kamerplant.  Hoewel hij in de meeste tuincentra wordt verkocht, kan het een leuke uitdaging zijn om de plant zelf uit zaden op te kweken. De groei gaat in het begin ook vrij snel met na 3 jaar al een stammetje van 15-20 cm.

De soort groeit van nature in de regenwouden van Indonesië en de Filipijnen en kan daar een hoogte bereiken van ongeveer 20 meter. De bladeren worden door de lokale bevolking gebruikt als bouwmateriaal en voor het verpakken van voedsel. Binnenshuis is de palm met een hoogte van 2 meter wat kleiner en hanteerbaarder. Palmgrond is de beste grondsoort voor de plant, maar potgrond gemixt met zand volstaat ook. De palm verdraagt geen temperaturen onder de 10 graden en groeit het beste bij kamertemperatuur (18-24 graden). Houd de grond licht vochtig en vermijd direct zonlicht. 

Zaaibeschrijving: De zaden licht schuren en daarna 24 uur in lauw water laten weken. Zaai relatief ondiep in zaai- en stekgrond bij 20-25 graden en houd de grond licht vochtig. Kieming kan volgen, zolang het zaad hard is.

Familie: Arecaceae
Latijnse naam: Saribus rotundifolia (voorheen Livistona rotundifolia)
Nederlandse naam: Waaierpalm
Oorsprong soort: Indonesië en Filipijnen

Zaaiperiode: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.