nl en
๎Œ”

Tropisch / Zuid-Indiase pruim (Syzygium caryophyllatum)

Zuid-Indiase pruim (Syzygium caryophyllatum) Zuid-Indiase pruim (Syzygium caryophyllatum) Zuid-Indiase pruim (Syzygium caryophyllatum)
Zuid-Indiase pruim (Syzygium caryophyllatum) Zuid-Indiase pruim (Syzygium caryophyllatum) Zuid-Indiase pruim (Syzygium caryophyllatum)
Zuid-Indiase pruim (Syzygium caryophyllatum)
0 Review | Review toevoegen
De zwarte bessen hebben een zoete smaak en bevatten veel antioxidanten en mineralen.

Verwachte verwerkingstijd

2 dagen

โ‚ฌย 5,00
per 5 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Myrtaceae
Latijnse naam: Syzygium caryophyllatum
Nederlandse naam: Zuid-Indiase pruim
Herkomst: Zuid-India en Sri Lanka

De zwarte bessen van deze soort zijn 5 cm groot en hebben een zoete smaak. Ze bevatten veel antioxidanten en mineralen. In India en Sri Lanka worden ze in de traditionele geneeskunde gebruikt tegen diabetes, maar ze worden door de lekkere smaak ook veel gegeten als tussendoortje. Het is een zeldzame soort die door habitatverlies helaas wordt bedreigd in haar voortbestaan. De bloei is wit en de bloemen hebben opvallende, uitstekende meeldraden, zoals de meeste soorten uit de familie Myrtaceae. Ze worden in de natuur bestoven door bijen en vlinders en dan vooral door de reuzenhoningbij. 

In een warm klimaat kan de soort een hoogte bereiken van 3-5 meter en groeit als een struik of kleine boom. Bij ons kan de plant worden gehouden als kamer- of kuipplant bij een minimumtemperatuur van 5 grC. Omdat de plant van nature niet erg groot wordt, is het mogelijk om deze in een pot tot bloei te laten komen. De plant is eenhuizig, waardoor de vruchtzetting met 1 plant mogelijk is. Zorg voor een goed doorlatende grond en een standplaats in de zon tot halfschaduw. 

Zaaibeschrijving: Kort houdbare zaden direct zaaien in zaai- en stekgrond. Laten kiemen bij 25-30grC en grond daarbij constant licht vochtig houden.   

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.