nl en
๎Œ”

Tropisch / Syzygium (Syzygium jiewhoei)

Syzygium (Syzygium jiewhoei) Syzygium (Syzygium jiewhoei) Syzygium (Syzygium jiewhoei)
Syzygium (Syzygium jiewhoei) Syzygium (Syzygium jiewhoei) Syzygium (Syzygium jiewhoei)
Syzygium (Syzygium jiewhoei)
0 Review | Review toevoegen
Dit is een zeer zeldzame soort uit het westen van het eiland Nieuw-Guinea met bijzondere bladeren.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 18,00
per zaad
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Dit is een zeer zeldzame soort uit het westen van het eiland Nieuw-Guinea. De bladeren hebben een bijzondere nervatuur, zijn langwerpig en kunnen vrij groot worden. De soort is pas in 2017 beschreven door 3 botanisten die verbonden zijn aan botanische tuinen in Indonesië en Singapore: G.G. Hambali, S. Sunarti en Y.W. Low. Op basis van een boom in een tuin in Singapore, waarvan de tweede foto ook afkomstig is (zie hier de publicatie). Er zijn inmiddels meer bomen aangeplant in Indonesië en Singapore, omdat ze naast de bijzondere bladeren ook een mooie groei hebben. In de natuur komt de soort voor in de laagland regenwouden van de regio Kuala Kencana, in de buurt van de stad Timika. Daar kunnen de bomen een hoogte bereiken van 9 meter. De kleine bloemen zijn wit en groeien aan de stam. Ze worden gevolgd door roze vruchten met daarin 1 zaad.

Het is een zeer tropische soort die in Nederland gehouden kan worden als kamerplant. Zorg voor een hoge luchtvochtigheid en besproei de bladeren regelmatig met water. Planten houden van een lichte standplaats zonder direct zonlicht en een constant vochtige grond.

Zaaibeschrijving: Het zaad kan in een goed doorlatende grond worden geplant. Bijv. in een mix van Spaghnum, kokosvezel, perliet en/of zaaigrond. Verder laten ontwikkelen bij 25-30grC. 

Familie: Myrtaceae
Latijnse naam: Syzygium jiewhoei
Nederlandse naam: Syzygium
Oorsprong soort: Papoea, Indonesië

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.