nl en

Tropisch / Syzygium (Syzygium sp. 'Sulawesi')

Syzygium (Syzygium sp. 'Sulawesi') Syzygium (Syzygium sp. 'Sulawesi') Syzygium (Syzygium sp. 'Sulawesi')
Syzygium (Syzygium sp. 'Sulawesi') Syzygium (Syzygium sp. 'Sulawesi') Syzygium (Syzygium sp. 'Sulawesi')
Syzygium (Syzygium sp. 'Sulawesi')
0 Review | Review toevoegen
Dit is een zeldzame Syzygium-soort van het eiland Sulawesi in Indonesië.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 12,00
per zaad
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Dit is een zeldzame Syzygium-soort van het eiland Sulawesi in Indonesië. Vooral de langwerpige bladeren zien er bijzonder uit met een opvallende nervatuur. Ze kunnen tot 50 cm lang worden. De soort groeit als een boom en kan in de tropen een hoogte bereiken van ongeveer 15 meter. Bij ons kan de soort gehouden worden als kamerplant, waarbij de grootte beperkt blijft. Het is een stambloeier en de bloemen worden bezocht door bijen voor de bestuiving. Daarna ontwikkelen roze-rode vruchten met zoet vruchtvlees en 1 rond zaad. 

Er is onduidelijkheid over de juiste naam, maar waarschijnlijk is deze soort nog niet beschreven. Op dit moment zijn er 19 Syzygium-soorten van Sulawesi bekend, maar op basis van herbariummateriaal wordt aangenomen dat er meer dan 100 verschillende soorten moeten voorkomen. In 2017 heeft een groep wetenschappers nog 5 nieuwe soorten beschreven, zoals te vinden in dit artikel: Five new species of Syzygium (Myrtaceae) from Sulawesi, Indonesia - PMC (nih.gov). Maar het merendeel van het Syzygium-geslacht op Sulawesi lijkt dus nog onbekend, waaronder dus waarschijnlijk deze soort. Soms worden er ook zaden verhandeld van de Syzygium jiewhoei ‘Narrow Form’ en dat lijkt om dezelfde soort te gaan. 

Zorg voor een goed doorlatende grond die constant licht vochtig is. Daarnaast moeten vooral jonge planten beschermd worden tegen direct zonlicht. 

Zaaibeschrijving: Het gekiemde zaad kan verder ontwikkelen in Sphagnum-mos bij 22-28grC. Bij de vorming van een eerste stengel overzetten naar een goed doorlatend grondmengsel.        

Familie: Myrtaceae
Latijnse naam: Syzygium sp. ‘Sulawesi’
Nederlandse naam: Syzygium
Oorsprong soort: Sulawesi, Indonesië

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.