nl en
๎Œ”

Tropisch / Indiase amandel (Terminalia catappa)

Indiase amandel (Terminalia catappa) Indiase amandel (Terminalia catappa) Indiase amandel (Terminalia catappa)
Indiase amandel (Terminalia catappa) Indiase amandel (Terminalia catappa) Indiase amandel (Terminalia catappa)
Indiase amandel (Terminalia catappa)
0 Review | Review toevoegen
De grote zaden van deze tropische boom zijn eetbaar en lijken qua smaak op amandel.
โ‚ฌย 3,50
per zaad
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
De grote zaden van deze tropische boom zijn eetbaar en lijken qua smaak op amandel. Ze kunnen vers of geroosterd worden gegeten en worden verwerkt in gerechten. Daarnaast wordt de soort veel gegroeid voor de grote, sierlijke bladeren van wel 25 cm groot. Dat ziet er in de tropen en als kamerplant mooi uit, maar de bladeren worden ook geoogst om toe te passen in aquaria. Ze hebben een positieve invloed op de waterwaarden en ze kunnen worden gegeten door plantetende vissen. 

De soort komt in veel tropische gebieden voor en groeit met name langs de kust en verder landinwaarts langs rivieren. De vruchten zijn licht qua gewicht en kunnen zich daardoor drijvend verspreiden over water. De zaden blijven vrij lang houdbaar en kunnen daarom ook na een lange reis kiemen langs een rivier of op een tropisch strand. Als kamerplant houdt de soort van een zonnige standplaats en een goed doorlatende grond. U kunt water geven, zodra de grond droog is. 

Zaaibeschrijving: Het grote zaad kan eerst 24 uur worden geweekt in water. Vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond en bij 25-30grC laten kiemen. Grond daarbij constant licht vochtig houden. Kieming duurt meestal enkele weken.   

Familie: Combretaceae
Latijnse naam: Terminalia catappa
Nederlandse naam: Indiase amandel
Oorsprong soort: Zuidoost-Azië

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.