nl en
๎Œ”

Winterhard / Chinese waaierpalm (Trachycarpus fortunei)

Chinese waaierpalm (Trachycarpus fortunei) Chinese waaierpalm (Trachycarpus fortunei) Chinese waaierpalm (Trachycarpus fortunei) Chinese waaierpalm (Trachycarpus fortunei) Chinese waaierpalm (Trachycarpus fortunei)
Chinese waaierpalm (Trachycarpus fortunei) Chinese waaierpalm (Trachycarpus fortunei) Chinese waaierpalm (Trachycarpus fortunei) Chinese waaierpalm (Trachycarpus fortunei) Chinese waaierpalm (Trachycarpus fortunei)
Chinese waaierpalm (Trachycarpus fortunei)
2 Reviews | Review toevoegen
De Chinese waaierpalm is al sinds de 19e eeuw in Europa populair als winterharde palm.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 3,50
per 20 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
De Chinese waaierpalm is al sinds de 19e eeuw in Europa populair als winterharde palm. In 1849 bracht de Schotse botanist Robert Fortune de soort naar Kew Gardens in Londen, waarna de soort naar hem is vernoemd. Daarvoor werd deze al duizenden jaren in China en Japan aangeplant voor de zeer sterke vezels in de bladeren. Hiervan kon touw, maar ook bijv. stevige zakken worden gemaakt. Door de lange geschiedenis is het lastig te zeggen waar de soort van oorsprong voorkomt, maar waarschijnlijk zijn dat de bergen in Centraal-China of de Himalaya. Jonge planten zijn bestand tegen temperaturen tot ongeveer -8grC, maar oudere exemplaren kunnen zonder bescherming tot -20grC hebben. Dit maakt het een geschikte soort voor de volle grond, waarbij de palm zelfs kan bloeien. Mannelijke en vrouwelijke bloemen groeien in grote trossen en worden gevolgd door vele gele vruchten. De palm groeit het beste op een zonnige, beschutte standplaats met voldoende water. Maar eventueel is minder zon en een standplaats in de wind ook mogelijk.

Zaaibeschrijving: Zaden 48 uur laten weken in water en daarna zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant licht vochtig houden en laten kiemen bij kamertemperatuur. Kieming meestal binnen enkele weken, maar kan volgen zolang de zaden hard zijn.  

Familie: Arecaceae
Latijnse naam: Trachycarpus fortunei 
Nederlandse naam: Chinese waaierpalm
Oorsprong soort: China

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk  
Minimumtemperatuur:
-20 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Anoniem - 05-11-2022 13:37

Zaden volgens instructie gezaaid, eerst 48 uur in lauw water en vervolgens in zaai- en stekgrond op kamertemperatuur. Na ruim 2 maanden zijn er 0 zaden uitgekomen. De moeilijkheids-graad lijkt eerder 'uitdaging' te zijn.

Martin Reijnaerts - 19-09-2022 22:30

Van de 40 zaden 2 uitgekomen