nl en
๎Œ”

Winterhard / Palmlelie (Yucca rostrata)

Palmlelie (Yucca rostrata) Palmlelie (Yucca rostrata) Palmlelie (Yucca rostrata) Palmlelie (Yucca rostrata) Palmlelie (Yucca rostrata)
Palmlelie (Yucca rostrata) Palmlelie (Yucca rostrata) Palmlelie (Yucca rostrata) Palmlelie (Yucca rostrata) Palmlelie (Yucca rostrata)
Palmlelie (Yucca rostrata)
0 Review | Review toevoegen
Deze Yucca-soort komt uit de Chihuahuawoestijn en heeft sierlijk, blauwgroen blad.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 3,50
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Asparagaceae
Latijnse naam: Yucca rostrata
Nederlandse naam: Palmlelie / Gebekte yucca
Herkomst: Mexico

Deze Yucca-soort groeit van oorsprong in het oostelijke deel van de Chihuahuawoestijn, op de grens van Mexico en de VS. Omdat het daar ’s nachts flink kan afkoelen, is de soort vorstbestendig en kan deze in Nederland daarom in de tuin worden geplant. Het is een sierlijke soort met langwerpig, blauwgroen blad tot 60 cm groot en een scherp uiteinde. Van afgestorven blad wordt een stam gevormd die in de natuur een hoogte van wel 4,5 meter kan bereiken. De bloeiwijze kan een meter boven de plant uitgroeien en bestaat uit vele witte bloemen. In Mexico worden die bestoven door Yucca-motten, waarvan de larven zich voeden met ontwikkelende zaden. 

Jonge planten kunnen het beste nog worden beschermd tegen vorst, maar oudere planten kunnen in de volle grond worden geplant. Zorg voor een zandrijke grond, een zonnige standplaats en bedek de groeipunt in de wintermaanden met een plastic zak tegen vocht. 

Zaaibeschrijving: Zaden oppervlakkig zaaien in zaai- en stekgrond. Het geheel afdekken met folie of glas en de grond constant licht vochtig houden. Kieming meestal na enkele weken bij 20-25grC op een lichte standplaats.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -15 graden Celsius
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.