nl en


Winterhard / Siberische kiwi (Actinidia kolomikta)

Siberische kiwi (Actinidia kolomikta) Siberische kiwi (Actinidia kolomikta) Siberische kiwi (Actinidia kolomikta) Siberische kiwi (Actinidia kolomikta)
Siberische kiwi (Actinidia kolomikta) Siberische kiwi (Actinidia kolomikta) Siberische kiwi (Actinidia kolomikta) Siberische kiwi (Actinidia kolomikta)
Siberische kiwi (Actinidia kolomikta)
1 Review | Review toevoegen
Een zeer winterharde kiwi met zoete vruchten en blad dat in de verf lijkt te zijn gedoopt.
€ 3,50
per 20 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Een volledig winterharde kiwisoort met na enkele jaren opvallende bladeren die in de verf lijken te zijn gedoopt. De soort is tweehuizig, waardoor er een mannelijke en vrouwelijke plant nodig zijn voor de vruchtzetting. Maar de zoete eetbare vruchten kunnen ook bij een alleenstaande vrouwelijke plant worden gevormd als er bestuiving mogelijk is door Actinidia arguta of Actinidia chinensis. Een beschutte standplaats in de zon geeft de beste vruchtresultaten voor de Nederlandse tuin al is de plant zelf tot -40 graden Celsius winterhard.    

Zaaibeschrijving: De zaden eerst 4-8 weken in de koelkast bewaren en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond bij kamertemperatuur.
Als er na enkele weken geen kieming optreedt, kunt u de zaden opnieuw in de koelkast bewaren. Na 4-8 weken weer warm zetten.
Met de overgang van kou (winter) naar warmte (lente) moet de kiemingsrust doorbroken worden en mogelijk zijn daar meerdere koude periodes voor nodig.

Familie: Actinidiaceae
Latijnse naam: Actinidia kolomikta
Nederlandse naam: Siberische kiwi
Oorsprong soort: Japan/Noord-China

Zaaitijd: November - Juni
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -40 graden Celsius

Foto: Andrewr via growsonyou

Sorteren op:

Review toevoegen
Jeannette - 20-08-2020 10:42

zaden eerst in koelkast. Een paar in papieren zakje, een paar op natte tissue in plastic zakje en een paar op vochtig mos in afsluitbaar plastic zakje.
Die op het mos zijn al mooi gekiemd. Nu op teelgrrond en afwachten.

Kan geen foto bijvoegen.