nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Silvervine kiwi (Actinidia polygama) Silvervine kiwi (Actinidia polygama) Silvervine kiwi (Actinidia polygama)
Silvervine kiwi (Actinidia polygama)
Silvervine kiwi (Actinidia polygama)
Silvervine kiwi (Actinidia polygama)

Silvervine kiwi (Actinidia polygama)

De silvervine kiwi dankt haar naam aan de vooral bij mannelijke planten verkleuring van de bladeren naar zilverwit. De in eerste instantie grijsgroene vruchten veranderen geleidelijk naar een geelachtige kleur en worden na de eerste nachtvorst zoet. Hiervoor hebben ze een pikante smaak dat vergelijkbaar is met die van de rode peper. Deze plant ko.. Lees meer
4,00
Prijs per 20 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De silvervine kiwi dankt haar naam aan de vooral bij mannelijke planten verkleuring van de bladeren naar zilverwit. De in eerste instantie grijsgroene vruchten veranderen geleidelijk naar een geelachtige kleur en worden na de eerste nachtvorst zoet. Hiervoor hebben ze een pikante smaak dat vergelijkbaar is met die van de rode peper. Deze plant komt over het algemeen veel overeen met de Actinidia kolomikta, maar is groeikrachtiger en minder winterhard tot -15 graden Celsius. De bladeren kunnen gebruikt worden voor thee en hebben een kalmerende werking.    

Zaaibeschrijving: De zaden eerst 4-8 weken in de koelkast bewaren en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond bij kamertemperatuur.
Als er na enkele weken geen kieming optreedt, kunt u de zaden opnieuw in de koelkast bewaren. Na 4-8 weken weer warm zetten.
Met de overgang van kou (winter) naar warmte (lente) moet de kiemingsrust doorbroken worden en mogelijk zijn daar meerdere koude periodes voor nodig.

Familie: Actinidiaceae
Latijnse naam: Actinidia polygama
Nederlandse naam: Silvervine kiwi
Oorsprong soort: China

Zaaitijd: November - Juli
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -15 graden Celsius

Foto 1: Arnold Arboretum via Flickr
Foto 2: Karl Gercens

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen