nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Rode kiwi (Actinidia purpurea) Rode kiwi (Actinidia purpurea)
Rode kiwi (Actinidia purpurea)
Rode kiwi (Actinidia purpurea)

Rode kiwi (Actinidia purpurea)

Een weinig voorkomende rode kiwisoort die volledig winterhard is en het goed doet in de Nederlandse tuin. Het is een forse groeier die zonder snoeien tot een meter of 10 groot kan worden. De soort is eenslachtig, waardoor er een mannelijke en vrouwelijke plant nodig zijn om kiwi's te krijgen. U kunt een mannelijke en vrouw.. Lees meer
4,00
Prijs per 10 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Een weinig voorkomende rode kiwisoort die volledig winterhard is en het goed doet in de Nederlandse tuin. Het is een forse groeier die zonder snoeien tot een meter of 10 groot kan worden. De soort is eenslachtig, waardoor er een mannelijke en vrouwelijke plant nodig zijn om kiwi's te krijgen. U kunt een mannelijke en vrouwelijke plant door elkaar laten groeien.
De bloei is in juni en rond september kunnen de cranberryrode, zoete kiwi's geoogst worden. Een standplaats in de zon is het beste voor de vruchtzetting.     

Zaaibeschrijving: De zaden eerst 4-8 weken in de koelkast bewaren en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond bij kamertemperatuur.
Als er na enkele maanden geen kieming optreedt, kunt u de zaden opnieuw in de koelkast bewaren. Na 4-8 weken weer warm zetten.
Met de overgang van kou (winter) naar warmte (lente) moet de kiemingsrust doorbroken worden en mogelijk zijn daar meerdere koude periodes voor nodig.
Kieming kan enkele maanden duren.

Familie: Actinidiaceae
Latijnse naam: Actinidia purpurea
Nederlandse naam: Rode kiwi
Oorsprong soort: Oost-Azië / West-China

Zaaitijd: November - Juni
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -20 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen