Top

Adansonia digitata

  • Adansonia digitata
  • Adansonia digitata
rating 4
(3.8 / 8 Reviews)
3,00
per 5 zaden

Nederlandse naam:
Afrikaanse baobab

Herkomst:
West-Afrika

Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius

Beschrijving:
De Afrikaanse baobab is de meest bekende en wijd verspreide baobab-soort en komt als enige op het vaste land van Afrika voor. Het meest opvallende aan de baobab is de dikke stam die een omtrek van tientallen meters kan bereiken. In deze stam slaat de boom water op, zodat hij droge tijden kan doorstaan. In deze drogere tijden verliest de boom al zijn bladeren en het is dan net of de boom op zijn kop staat met de wortels in de lucht. De boom produceert eetbare vruchten die volgens de lokale bevolking op hangende, dode ratten lijken. In Nederland zal deze tropische boom nooit tot vruchtzetting komen, omdat hij binnenshuis gehouden moet worden. Als kamerplant of bonsai-boompje is de baobab ook zeker de moeite waard. Zorg voor een zonnige plek en een goed doorlatende grond. 's Winters zal de boom in rust gaan en zijn blad verliezen. Gedurende deze periode weinig water geven, de rest van het jaar regelmatig water geven.      

Zaaibeschrijving:
Zaden op 1 plek aanschuren met schuurpapier en vervolgens 24 uur in lauwwarm water laten weken. Zaaien in zaai- en stekgrond, grond constant vochtig houden en bij 20-25 grC laten kiemen. Kieming kan volgen zolang de zaden hard zijn.  

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto: Fat Plants


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (8)
rating 4 (3.8 / 8 Reviews)

Jeroen (31-07-2019) rating 4 Na 2 maanden 1zaadje ontkiemt. Binnen 2 weken na de ontkieming al bijna 10 cm hoog. Groeit als kool :-)

Ellen (01-06-2019) rating 4 2 van de 5 zaden zijn uitgekomen na 2 weken. Maar vraag me af wanneer moet ik ze in een grotere pot doen en in wat voor grond. Ze zijn net 2 dagen geleden uitgekomen. Ben benieuwd hoe het vervolg nu gaat. Zaden staan in een kasje in de serre. Dat vinden ze kennelijk wel prettig.

Ron Gies Broesterhuizen (30-09-2018) rating 4 In januari 2018 5 zaden gezaait, 2 opgekomen. Een van de bomen is nu al 3 meter hoog!

Andree de Jong (30-09-2018) rating 2 Na 10 dagen een van de vijf zaden boven de grond, de kiemplant zit tegen het deksel van de kweekbak, ik moet deze nu uitgraven om de anderen nog een kans te geven door te broeden/kiemen?
Of is dit de enige wellicht? 20-40 % komt uit volgens het pakje

Wesley (06-07-2018) rating 4 2 zaden zijn nu na een goede 3-4 gekiemd. Ben benieuwd hoe de plant zich verder ontwikkelt

Niels (21-09-2017) rating 4 Na ongeveer 5 weken zijn de eerste kleine baobab boompjes boven de grond! Hopen dat ze nog veel groter zullen worden!

Olav (01-07-2016) rating 4 Heb geduld. Een zaadje kan na een maand uitkomen, na 3 maanden, maar gerust ook pas na 1 jaar of langer. Zaden met een eigen wil dus.
Geen eenvoudige boom en ook traag van groei. Niet voor ongeduldige mensen.

Jasper (12-11-2013) rating 4 Super om een kleine baobab in huis te hebben!
Wel snel naar een grote pot, want onder de grond vormt de plant al snel een dikke stam/wortel (bij een boompje van 30 cm hoog ter grootte van een golfballetje).
Bovengronds wordt het ook al dikker, maar dat is nog minder indrukwekkend.

Type de code over