Login
Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.
Uw taal
Assortiment
Tropisch / Australische baobab (Adansonia gregorii)
De enige baobab met een oorsprong in Australië. Wordt daar boab genoemd en is bekend bij Aboriginals als waterbron tijdens droogte.
Verwachte beschikbaarheid
: 2 week(en)
Verwachte verwerkingstijd
: 2 dagen
Tijdelijk niet op voorraad
Nederlandse naam: Australische baobab / Boab Herkomst: Australië Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius Beschrijving: De Australische baobab is de enige baobabsoort met een oorsprong in Australië. In totaal bestaan er 9 baobabsoorten (Adansonia sp.), waarvan 2 soorten voorkomen op het vasteland van Afrika en 6 soorten op Madagaskar. De Australische baobab behoort tot de kleinere baobabs en behaalt in de natuur een hoogte van ongeveer 10 meter. De stam kan daarbij flink opgezwollen zijn en een dikte van wel 5 meter bereiken. In de stam slaat de plant water op om droge periodes te kunnen overleven. Ook laat de plant in droge periodes zijn bladeren vallen om verdamping van water te voorkomen. Aboriginals wisten dat de boom water opsloeg en gebruikten de boom als waterbron tijdens langdurige droogte. Ten zuiden van de stad Derby is ook een ander oud gebruik te zien, want daar groeit een groot, hol exemplaar die vroeger werd gebruikt als gevangenis. In Australië worden de bomen boabs genoemd en de Latijnse soortnaam verwijst naar de Australische ontdekkingsreiziger Augustus Gregory. In Nederland kunnen wij deze boom houden als kamerplant, waarbij de plant vanzelfsprekend een stuk kleiner blijft dan in de natuur. Zaaibeschrijving: Zaden in water van 90grC leggen en gedurende 24 uur in het afkoelende water laten weken. Vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond en bij 25grC laten kiemen. Grond daarbij constant licht vochtig houden. Kieming kan enkele weken tot maanden duren. Zolang de zaden hard zijn, kan kieming volgen. Zaaitijd: Gehele jaar Foto 1: David McClenaghan
Sorteren op:
Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.
Dank voor uw review! Het bericht wordt niet direct geplaatst, omdat deze eerst handmatig moet worden geactiveerd. Wanneer dat is gebeurd, zal deze direct verschijnen op deze pagina.
Zaden in een thermosfles 24 uur laten weken in 90 graden, en dan 24 uur later er uit halen. De zaden ontdoen van de donkere schil zodat het zachte witte overblijft (afpellen met de hand) ( Denk er om dat de kern zacht is en makkelijk kapot gaat ) de zachte witte zaden in keukenpapier leggen en nat sproeien en in een hersluitbare zakje plaatsen op een warme plek in het licht of in een Propagator met warmte regeling. Na twee dagen komen er al wortels uit dan is het tijd deze in een niet te natte grondsoort te planten en af te strooien met grof zand. Na een poosje zal het plantje de steel uit het zand doen opsteken. Suc6
Een zaailing stond snel boven en de tweede komt er nu ook aan. Goede zaden dus. Heb ze zoals beschreven eerst in water van 90 graden gelegd en 24 uur laten weken. Daarna gezaaid in een propagator en de eerste stond na ongeveer 2-3 weken boven!
Vul hieronder uw gewenste naam in.
Geef uw nieuwe verlanglijst hieronder een naam.