Assortiment

Kamerplanten / Woestijnroos (Adenium obesum)

Woestijnroos (Adenium obesum)
1 Reviews | Review toevoegen

Een opvallende verschijning uit de Sahel met een grote, opgezwollen stam en sierlijke roze-witte bloemen. Makkelijke kamerplant en ook geschikt als bonsai. 

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 3,50
per 10 zaden

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Woestijnroos

Herkomst:
Sahel

Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius

Beschrijving:

De woestijnroos groeit van oorsprong in de droge woestijngebieden ten zuiden van de Sahara en valt vooral op door de grote opgezwollen stam. In deze stam wordt water opgeslagen, zodat de plant bestand is tegen lange periodes van droogte. De plant kan uitbundig in bloei komen met roze-witte bloemen en dat ziet er vooral in de woestijn bijzonder uit. Het is een makkelijke kamerplant die ook goed te houden is als bonsai. Er is inmiddels vaak met de plant gekruist, waardoor er allerlei hybriden bekend zijn met uiteenlopende bloemkleuren en bladvormen. In de wintermaanden kunnen de bladeren afvallen, waarna de plant vanzelf weer uitloopt. Het plantensap is giftig en werd vroeger gebruikt voor het maken van gifpijlen.

Zaaibeschrijving:

Zaden 24 uur laten weken in water en vervolgens oppervlakkig zaaien in een mix van zand en zaai- en stekgrond (1:1). Kieming vindt meestal plaats na enkele weken op een warme, lichte standplaats (25-30grC). Grond daarbij constant licht vochtig houden.

Zaaitijd:

Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld 

 

 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Joris - 19-03-2019 17:39

Vrijdag 15-3-19 deze zaden binnen gehad, de 1ste is al opgekomen :) (19-3-19) ben benieuwd hoe die gaat groeien :)

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.