nl en

Tropisch / Geluksboonboom (Afzelia quanzensis)

Geluksboonboom (Afzelia quanzensis) Geluksboonboom (Afzelia quanzensis) Geluksboonboom (Afzelia quanzensis) Geluksboonboom (Afzelia quanzensis)
Geluksboonboom (Afzelia quanzensis) Geluksboonboom (Afzelia quanzensis) Geluksboonboom (Afzelia quanzensis) Geluksboonboom (Afzelia quanzensis)
Geluksboonboom (Afzelia quanzensis)
8 Reviews | Review toevoegen
De rood-zwarte zaden van deze Zuid-Afrikaanse soort worden vaak gebruikt voor kettingen. Een mengsel van de wortels en de bast zou jagers geluk hebben gebracht.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 4,50
per 5 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Deze mooie boom uit Zuid-Afrika kan helaas niet tegen vorst, maar is ook aantrekkelijk als kamerplant en om zijn prachtige rood-zwarte zaden. Deze zaden worden in Afrika vaak gebruikt voor kettingen en andere sieraden. 
Na de groen-rode bloemen vormen bruine, houtachtige peulen die elk ongeveer 10 zaden bevatten. Het hout van de boom is vrij bekend, omdat het erg hard en duurzaam is.
Een mengsel gemaakt van de wortels en de bast van de boom zou geluk hebben gebracht voor Afrikaanse jagers als zij zich ermee wasten.

Zaaibeschrijving: Kiemt vrij gemakkelijk. Zaaien in zaai- en stekgrond op een warme plek binnenshuis. Grond constant vochtig houden.

Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Afzelia quanzensis
Nederlandse naam: Geluksboonboom
Oorsprong soort: Zuid-Afrika

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Foto 3: Purdue University

Sorteren op:

Review toevoegen
Willem - 23-07-2022 13:55

Geweldige plant/boom. Vier uit vijf zijn reeds tweede jaar gepasseerd en sinds een halfjaar op hydrocultuur gezet. Doen het uitstekend. Nieuwe bladeren en uitlopers/zijtakken.

Robin - 08-07-2022 13:16

4 van de 5 zaden gekiemd en de boompjes staan er nu allemaal mooi bij. Ze kwamen ook redelijk stel uit.

Antoine - 18-01-2022 13:54

Prachtige zaden waarvan er 5/5 gekiemd zijn. Planten doen het na bijna twee jaar nog steeds goed op kamertemperatuur. Ze verliezen tijdens de winter het meeste van hun bladeren maar deze komen tijdens de lente terug samen met nieuwe vertakkingen op de plant.

Sander - 06-06-2020 13:53

Leuke en makkelijke plant. De eerste zaad kiemde al na 1 week. De andere na 1 maand. Grond goed vochtig houden

Anneke - 25-04-2020 19:33

De zaden zijn prachtig. Ze ontkiemen makkelijk. Goed opletten dat de grond niet uitdroogt. Mooie kamerplant die niet snel groeit.

Lisa - 18-06-2018 20:59

Mooie zaden en zijn snel en allemaal ontkiemd! Mooie plant.

Bianca - 14-12-2015 11:41

Super mooi zaad. Is bij ons nu net uit de grond in een vrij donker huis naast het raam op een plankje boven de verwarming. Goed vochtig houden is echt belangrijk. Die van een vriend is al vrij snel dood gegaan na een korte tijd geen water.

trijn - 08-02-2015 16:28

Ik wil wel graag planten maar met nota betalen of ppostdurf niet via ideale wel als ik planten thuis heb