Top

Albizia julibrissin 'E.H. Wilson'

  • Albizia julibrissin 'E.H. Wilson'
  • Albizia julibrissin 'E.H. Wilson'
FullFullFullFullFull
(4.6 / 12 Reviews)
3,00
per 10 zaden

Nederlandse naam:
Perzische slaapboom

Herkomst:
China

Minimumtemperatuur:
-15 graden Celsius

Beschrijving:
De Perzische slaapboom heeft hele bijzondere bloemen die vooral opvallen door de ronde bundels van roze meeldraden die ver buiten de kroonbladeren uitsteken. Deze variëteit van de heer Wilson is in tegenstelling tot de gewone soort goed winterhard. De maximale hoogte bedraagt 6 meter, maar de boom is ook goed te snoeien. Ondanks de prachtige groei, bloei en winterhardheid is de soort nog niet veel in Nederland te vinden. Rond de Middellandse Zee zijn ze wel regelmatig te zien en al in 1745 is hij in Engeland geïmporteerd vanuit het oorspronkelijke leefgebied China. Naast de prachtige bloemen is ook het blad van de Albizia zeer de moeite waard. De dubbel geveerde, sikkelvormige bladeren die op het blad van de varen lijken, vouwen zich 's nachts dicht. Vandaar de naam 'slaapboom'. 

Zaaibeschrijving:
Kiemtijd tot 2 weken bij zaaien op kamertemperatuur in zaai- en stekgrond. 24 uur weken voor het zaaien in lauwwarm water bevordert de kieming.

Zaaitijd:
December - augustus

Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk

Foto: Ceské tropy


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (12)
FullFullFullFullFull (4.6 / 12 Reviews)

Marco Clappers (06-05-2018) FullFullFullFullFull Heel makkelijk te zaaien, zolang je de gebruiksaanwijzing volgt zullen ze zo goed als allemaal uitkomen! Groeit erg snel in de zomer.

Joeri (18-02-2018) FullFullFullEmptyEmpty 2 zaadjes geplant een maand geleden maar nog niks opgekomen. Ga het nu proberen met 24 uur weken hopelijk ontkiemen ze dan wel.

Marije (13-02-2018) FullFullFullFullEmpty 5 gezaaid, er is 1 boven gekomen. Groeit nog niet hard, maar ziet er wel goed uit. Benieuwd hoe het boompje wordt!

M. Bouhjar (15-06-2017) FullFullFullFullEmpty Na 3 zaden 24 uur te hebben geweken , zitten ze nu in potjes en na 4 dagen komen nu de eerste steeltjes omhoog:), super leuk zaad om mee te beginnen .

Bart (27-12-2016) FullFullFullFullFull 24 uur in een bakje water gezet op een warm houd matje en het eerste worteltje kwam er al uit.

Patricia (01-07-2016) FullFullFullFullFull 8juni 20 zaadjes in grond gestoken 14 zijn uitgekomen en staan al heel mooi dus super blij.

Anton (23-02-2016) FullFullFullFullFull December gezaaid (incl in water gehad), maar pas na 2 maanden komen er eindelijk twee naar boven, er komen nu vast meer..!
Misschien icm meer zonlicht op de vensterbank dat het de warmte betreft om te ontkiemen, hoe snel groeit zo'n plantje en hoe vaak moet je ze water geven? Na hoeveel jaar kan je er bloemen in krijgen?

Holvoet Brecht (03-01-2016) FullFullFullFullEmpty Super zaad om te kweken. Uit ondervinding merk ik dat het wel aan te raden is ze eerst te weken in warm water. Ondertussen heb ik al enkele stekjes staan die het goed doen.


Sjef (23-10-2013) FullFullFullFullFull Net aangeschaft en dan in het voorjaar stekken. Ik heb deze boom in Bulgarije; zeker 7 meter hoog en bloeit het hele voorjaar en zomer. Prachtig, dus ik neem deze ook mee daar naartoe.

aad b (09-01-2013) FullFullFullFullFull per ongeluk 2 dagen in een bakkie water laten liggen liepen al uit :)
dus nu maar in de grond op de vensterbank na ijsheiligen maar langzaam naar buiten en dan in de volle grond

Andy M. (06-07-2012) FullFullFullFullFull Na 6 dagen al 4 die boven komen piepen.
Gewoon in stekgrond gestoken zonder 24uur in lauw water.
Als de temperatuur goed zit gaat dit zowiezo snel.
Ze staan op de vensterbank.

Ik vraag me nu wel af wanneer ik die mag verpotten naar iets groter?

R. Hoving (26-10-2011) FullFullFullFullFull Zeer leuke zaad om te kweken.
Deze zomer 2 zaden in grond gezet op de vensterbank en niet lang hoeven wachten op kieming.

Daarna als kleine plantjes buiten gezet en deden het prima , inmiddels 2 mooie kleine boompjes van 15 cm.

Zeker een aanrader voor de beginner (net als mij zelf)

Type de code over