Top

Albizia kalkora

  • Albizia kalkora
  • Albizia kalkora
rating 5
(4.5 / 4 Reviews)
3,50
per 10 zaden

Nederlandse naam:
Kalkora mimosa (Perzische slaapboom)

Herkomst:
Azië

Minimumtemperatuur:
-15 graden Celsius

Beschrijving:
De Kalkora mimosa of Kalkora slaapboom heeft in tegenstelling tot de bekendere Perzische slaapbomen volledig witte bloemen met een iets gele tint. Het is een weinig voorkomende soort die op een beschutte, zonnige plek goed winterhard is. Het is een snelle groeier die bloeit in mei en juni. Net als de andere slaapbomen sluit ook de Kalkora mimosa haar bladeren in de avond en worden ze 's ochtends weer geopend. Een bijzondere aanwinst voor de tuin!   

Zaaibeschrijving:
In zaai- en stekgrond bij kamertemperatuur. De zaden van tevoren 24 uur laten weken in water bevordert de kieming.  

Zaaitijd:
December - augustus
 
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk

Foto 1: Noss2009 via blog
Foto 2: Steve Nunn


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (4)
rating 5 (4.5 / 4 Reviews)

Tanja (19-08-2019) rating 5 Alle zaden opgekomen. (10) Ik had 3 planten in de keuken voor t raam gezet en de rest buiten. Ik wilde het verschil in groei zien. Nu staat er nog 1 binnen en de rest buiten.De potjes heb ik in een schotel gezet, waar continue een klein laagje water in staat. Ze leuk om te zien hoe ze 's avonds de bladeren sluiten.

Joke (12-03-2019) rating 4 Ik heb deze zaden ca een jaar geleden gezaaid. Ze zijn nu uitgegroeid tot plantjes van ca. 20 cm. Ze zien er wat iel uit met niet zoveel blaadjes. Vraag me af of ik ze buiten kan planten dit voorjaar?

Arie (13-11-2018) rating 5 80% vd zaden kwamen na een week al op!

Sanne (26-04-2018) rating 4 Zakje van 10 zaden gekocht, zaten er 22 in. 5 zaden zijn geopend, waarvan 1 er geen zin meer in had en weer dicht ging :p Nu heb ik er nog 2 (andere 2 zijn gestorven doordat de stengels waren geknakt), met beide een paar vertakkingen Dit is de eerste keer dat ik zaadjes plant dus ik ben blij dat het is gelukt :) bedankt!!

Type de code over