nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Kalkora slaapboom (Albizia kalkora) Kalkora slaapboom (Albizia kalkora)
Kalkora slaapboom (Albizia kalkora)
Kalkora slaapboom (Albizia kalkora)

Kalkora slaapboom (Albizia kalkora)

De Kalkora mimosa of Kalkora slaapboom heeft in tegenstelling tot de bekendere Perzische slaapbomen volledig witte bloemen met een iets gele tint. Het is een weinig voorkomende soort die op een beschutte, zonnige plek goed winterhard is. Het is een snelle groeier die bloeit in mei en juni. Net als de andere.. Lees meer
3,50
Prijs per 10 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De Kalkora mimosa of Kalkora slaapboom heeft in tegenstelling tot de bekendere Perzische slaapbomen volledig witte bloemen met een iets gele tint. Het is een weinig voorkomende soort die op een beschutte, zonnige plek goed winterhard is. Het is een snelle groeier die bloeit in mei en juni. Net als de andere slaapbomen sluit ook de Kalkora mimosa haar bladeren in de avond en worden ze 's ochtends weer geopend. Een bijzondere aanwinst voor de tuin!   

Zaaibeschrijving: In zaai- en stekgrond bij kamertemperatuur. De zaden van tevoren 24 uur laten weken in water bevordert de kieming.  

Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Albizia kalkora
Nederlandse naam: Kalkora slaapboom
Oorsprong soort: Azië

Zaaitijd: December - Augustus
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: -15 graden Celsius

Foto 1: Noss2009 via blog
Foto 2: Steve Nunn

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 11 beoordelingen
7
3
1
0
0

Tara

Drie jaar geleden zaden gekocht, eerst in warm water laten weken.Daarna in zaai en stekgrond gezet. Een paar kwamen niet boven, de rest groeide goed.Eerste jaar vorstvrij laten overwinteren. Uitgeplant in mei.Ik heb er een paar uitgedeeld aan vrienden, twee zelf gehouden en in de tuin gezet.Ze gingen direct de hoogte in.Eentje staat eigenlijk in de wind, ganse dag zon,dus minder beschut, die doet het goed. De andere staat beschut en ochtendzon, is nu dood vrees ik, geen groen meer te zien in de stam.Ze zijn beiden ongeveer 3 m hoog momenteel.


De Kaagse Kas

Heb de zaden een jaar bewaard, want eerste keer viel wat tegen. Had er 3 gezaaid, en na meerdere pogingen gebeurde er niets. Eind vorig jaar opnieuw gezaaid (eerst goed ingelezen) en binnen 4 dagen de eerste boven de grond. Sterk plantje, dat na een dag of drie nu al bijna 7 a 8 cm hoog staat. Benieuwd of de rest ook zo gaat :)


Ioana

There are very easy to germinate and grow. Will plant in bigger pots and harden them outside after May


Marielle

De zaden zijn super snel gekiemd
Zaterdag voorgeweekt en zondag gezaaid
Vandaag ( dinsdag) alles gekiemd


Fiona Verbruggen

Van de 30 zaden zijn er 28 opgekomen, en na enkele maanden gezonden jonge zaailingen.


Henri

De 10 zaden ruim een dag laten weken in water volgens de gebruiksaanwijzing. Daarna in zaai- en stekgrond. Binnen een week was er één boven de grond. Een tweede na 10 dagen.

In de reviews bij de Persische slaapboom werd het advies gegeven om de harde zaadhuid iets op te schuren. Daarom na 14 dagen vier van de overige acht zaden opgegraven die nog helemaal intact waren. Met een vijl de zaadhuid een beetje opgeruwd, en vervolgens opnieuw een nacht/dag in water. Duidelijk verschil: de zaden werden veel groter. Toen opnieuw in de grond: alle vier de behandelde zaden binnen vier dagen boven de grond.

Nu dus zes plantjes boven de grond en nog vier "slapende" zaden ergens in de grond.

Dus voor mensen die deze zaden kopen, ruw ze een beetje op en het worden vermoedelijk allemaal plantjes.


Richard

op 22juli de zaadjes binnen,
op 23 jullie gezaaid in zaaigoed.
De eerste 4 plantjes laten zich al zien....

Ben benieuwd !


Mariska

Van de 10 zaden 8 plantjes overgehouden. Hebben twee winters buiten gestaan in potjes. Een heeft afgelopen winter niet overleefd. De vier minste exemplaren heb ik onlangs met iemand geruild. De drie grootsten staan nu heel mooi te wezen in een grote pot.


Joke

Ik heb deze zaden ca een jaar geleden gezaaid. Ze zijn nu uitgegroeid tot plantjes van ca. 20 cm. Ze zien er wat iel uit met niet zoveel blaadjes. Vraag me af of ik ze buiten kan planten dit voorjaar?


Arie

80% vd zaden kwamen na een week al op!


Sanne

Zakje van 10 zaden gekocht, zaten er 22 in. 5 zaden zijn geopend, waarvan 1 er geen zin meer in had en weer dicht ging :p Nu heb ik er nog 2 (andere 2 zijn gestorven doordat de stengels waren geknakt), met beide een paar vertakkingen Dit is de eerste keer dat ik zaadjes plant dus ik ben blij dat het is gelukt :) bedankt!!

Meer reviews