Top

Amorphophallus paeoniifolius

  • Amorphophallus paeoniifolius
  • Amorphophallus paeoniifolius
rating 5
(5 / 1 Reviews)
6,00
per 5 zaden

Nederlandse naam:
Penisbloem

Herkomst:
Tropisch Azië

Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius

Beschrijving:
Deze Amorphophallus-soort behoort tot de meest bijzondere planten. De prachtige bloemen, de typische groei van het blad en de niet heel ingewikkelde verzorging maken deze plant een aanrader voor elke plantenliefhebber. Deze soort is het kleine broertje van de Amorphophallus titanum, de stinkbloem die altijd veel in het nieuws is en bekend staat als de grootste bloem ter wereld. Voor de grote broer is een grote tropische kas al snel noodzakelijk, maar deze soort kan 'gewoon' in huis gekweekt worden. Het enige nadeel is de geur die de plant verspreid bij de bloei, want deze kan (hoogstens 1-2 dagen) in huis wel eens vervelend zijn. Maar goed, dan zet u de plant even op een andere plek, want de bloei is wel overweldigend mooi. De plant groeit als een bolgewas en sterft na een opbloei weer af. De eerste jaren zal er telkens een blad verschijnen, steeds groter, en op een gegeven moment is het tijd voor de bloei. De knollen kunnen overigens een gewicht bereiken van soms meer dan 10 kg. 

Zaaibeschrijving:
Zaden zaaien in zaai- en stekgrond op een warme plaats binnenshuis. De plant groeit als een knolgewas en sterft iedere winter af, waarbij alleen het knolletje overblijft. Bewaar de knollen tijdens de winter in een koele droge omgeving. 

Zaaitijd:
Gehele jaar
 
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk

Foto 2: Via Flickr: Removebeforeflight


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (1)
rating 5 (5 / 1 Reviews)

Paul (14-11-2018) rating 5 De zaden die ik besteld had wilden maar niet kiemen. Toen ik Onszaden vroeg wat ik fout deed, bleek dat de zaden waarschijnlijk niet vers genoeg waren en kreeg ik nieuwe! Nu maar hopen dat het nu goed gaat.

Type de code over