nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Olifantenyam (Amorphophallus paeoniifolius) Olifantenyam (Amorphophallus paeoniifolius) Olifantenyam (Amorphophallus paeoniifolius) Olifantenyam (Amorphophallus paeoniifolius)
Olifantenyam (Amorphophallus paeoniifolius)
Olifantenyam (Amorphophallus paeoniifolius)
Olifantenyam (Amorphophallus paeoniifolius)
Olifantenyam (Amorphophallus paeoniifolius)

Olifantenyam (Amorphophallus paeoniifolius)

Deze Amorphophallus-soort behoort tot de meest bijzondere planten. De prachtige bloemen, de typische groei van het blad en de niet heel ingewikkelde verzorging maken deze plant een aanrader voor elke plantenliefhebber. Deze soort is het kleine broertje van de Amorphophallus titanum, de stinkbloem die altijd veel in het nieuws is en bekend st.. Lees meer
6,00
Prijs per 3 gekiemde zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Deze Amorphophallus-soort behoort tot de meest bijzondere planten. De prachtige bloemen, de typische groei van het blad en de niet heel ingewikkelde verzorging maken deze plant een aanrader voor elke plantenliefhebber. Deze soort is het kleine broertje van de Amorphophallus titanum, de stinkbloem die altijd veel in het nieuws is en bekend staat als de grootste bloem ter wereld. Voor de grote broer is een grote tropische kas al snel noodzakelijk, maar deze soort kan 'gewoon' in huis gekweekt worden. Het enige nadeel is de geur die de plant verspreid bij de bloei, want deze kan (hoogstens 1-2 dagen) in huis wel eens vervelend zijn. Maar goed, dan zet u de plant even op een andere plek, want de bloei is wel overweldigend mooi. De plant groeit als een bolgewas en sterft na een opbloei weer af. De eerste jaren zal er telkens een blad verschijnen, steeds groter, en op een gegeven moment is het tijd voor de bloei. De knollen kunnen overigens een gewicht bereiken van soms meer dan 10 kg. 

Zaaibeschrijving: Zaden zaaien in zaai- en stekgrond op een warme plaats binnenshuis. De plant groeit als een knolgewas en sterft iedere winter af, waarbij alleen het knolletje overblijft. Bewaar de knollen tijdens de winter in een koele droge omgeving. 

Familie: Araceae
Latijnse naam: Amorphophallus paeoniifolius
Nederlandse naam: Olifantenyam / Penisbloem
Oorsprong soort: Tropisch Azië

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Foto 2: Via Flickr: Removebeforeflight

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

4,0
op basis van 4 beoordelingen
1
1
1
1
0

Mieke Roth

Zo makkelijk als de andere amorphophallussen gingen, zo moeilijk gaat deze. Geen van de 3 gekiemde zaden groeit. Toen het pakje aankwam was er al eentje dood, jammer genoeg, maar de andere twee hadden een groeipunt. Dus volgens instructies gezaaid. Net gekeken omdat bij de andere amorphophallussen de zaailingen snel boven de grond kwamen maar bij deze niet: beide zaden die nog leefden zijn ook dood. Jammer, want ik had me op ze verheugd.


Rayan

Er zaten twee keer zoveel zaden in het zakje als vermeld. Echter bleken de zaden erg gevoelig voor vraat door larven van rouwmugjes. Uiteindelijk, 44 dagen na het zaaien, was er één plantje opgekomen. Deze vormde in eerste instantie drie bladeren die naast elkaar groeiden. Uiteindelijk stierven deze, zo'n 9 maanden na het opkomen, af en vormde zich een enkel groot blad. Na een jaar heeft er nog geen rustperiode plaatsgevonden, de normale cyclus zal met het vormen van dit enkele blad nu begonnen zijn.


Ash

It's was very easy to germanate. I forgot about it and it germanated in a pot left outside in Ireland. By the it was a seedling it was winter and it died. I was disappointed but it was my fault I left it get too cold about 5 degrees. I think you need to keep it alive for the first winter so it can get big enough to grow the yam.


Paul

De zaden die ik besteld had wilden maar niet kiemen. Toen ik Onszaden vroeg wat ik fout deed, bleek dat de zaden waarschijnlijk niet vers genoeg waren en kreeg ik nieuwe! Nu maar hopen dat het nu goed gaat.