nl en

Subtropisch / Roodgroene kangoeroepoot (Anigozanthos manglesii)

Roodgroene kangoeroepoot (Anigozanthos manglesii) Roodgroene kangoeroepoot (Anigozanthos manglesii) Roodgroene kangoeroepoot (Anigozanthos manglesii)
Roodgroene kangoeroepoot (Anigozanthos manglesii) Roodgroene kangoeroepoot (Anigozanthos manglesii) Roodgroene kangoeroepoot (Anigozanthos manglesii)
Roodgroene kangoeroepoot (Anigozanthos manglesii)
1 Review | Review toevoegen
De roodgroene bloemen staan in het wapen van West-Australië en groeien heel fraai. Een mooie, compacte plant voor op het terras of balkon.  

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 3,50
per 20 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Dit is de meest bekende en mooiste soort van de kangoeroepoot-familie. De bloemen hebben een felrode basis en groene 'pootjes' en staan op lange bloemstelen tot soms wel meer dan een meter lang. Door de mooie verschijning, maar ook door de vele bloemen per plant wordt deze soort wel aangeboden als snijbloem. De soort staat in het wapen van West-Australië en kan bij ons gehouden worden als kuipplant. Haal de plant naar binnen als de temperatuur richting de 5 graden Celsius zakt.
De plant houdt van een zandige grond en van veel zon.    

Zaaibeschrijving: Zaaien in een mengsel van zilverzand en zaaigrond (50-50) en zaden maar heel licht bedekken met grond. Voortdurend vochtig houden en afdekken met huishoudfolie of glas. Op een warme en lichte plek laten ontkiemen.

Familie: Haemodoraceae
Latijnse naam: Anigozanthos manglesii
Nederlandse naam: Roodgroene kangoeroepoot
Oorsprong soort: Zuidwest-Australië

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
E.Zanetti - 02-12-2019 14:03

Al eens eerder geprobeerd maar niet geslaagd. Nu buiten in de haard houtskool gehaald en er licht overheen gestrooid (wel fijnmaken). Na 3 weken komen de plantjes nu uit, ben benieuwd.