nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Roodgroene kangoeroepoot (Anigozanthos manglesii) Roodgroene kangoeroepoot (Anigozanthos manglesii) Roodgroene kangoeroepoot (Anigozanthos manglesii)
Roodgroene kangoeroepoot (Anigozanthos manglesii)
Roodgroene kangoeroepoot (Anigozanthos manglesii)
Roodgroene kangoeroepoot (Anigozanthos manglesii)

Roodgroene kangoeroepoot (Anigozanthos manglesii)

Dit is de meest bekende en mooiste soort van de kangoeroepoot-familie. De bloemen hebben een felrode basis en groene 'pootjes' en staan op lange bloemstelen tot soms wel meer dan een meter lang. Door de mooie verschijning, maar ook door de vele bloemen per plant wordt deze soort wel aangeboden als snijbloem. De soort staat .. Lees meer
3,50
Prijs per 20 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Dit is de meest bekende en mooiste soort van de kangoeroepoot-familie. De bloemen hebben een felrode basis en groene 'pootjes' en staan op lange bloemstelen tot soms wel meer dan een meter lang. Door de mooie verschijning, maar ook door de vele bloemen per plant wordt deze soort wel aangeboden als snijbloem. De soort staat in het wapen van West-Australië en kan bij ons gehouden worden als kuipplant. Haal de plant naar binnen als de temperatuur richting de 5 graden Celsius zakt.
De plant houdt van een zandige grond en van veel zon.    

Zaaibeschrijving: Zaaien in een mengsel van zilverzand en zaaigrond (50-50) en zaden maar heel licht bedekken met grond. Voortdurend vochtig houden en afdekken met huishoudfolie of glas. Op een warme en lichte plek laten ontkiemen.

Familie: Haemodoraceae
Latijnse naam: Anigozanthos manglesii
Nederlandse naam: Roodgroene kangoeroepoot
Oorsprong soort: Zuidwest-Australië

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 2 beoordelingen
2
0
0
0
0

Lennard

Een paar jaar geleden gezaaid. Er is veel opgekomen en in korte tijd. Nu nog 4 planten in leven, het duurde even voor ik door had hoe ik ze door de winter kon krijgen.


E.Zanetti

Al eens eerder geprobeerd maar niet geslaagd. Nu buiten in de haard houtskool gehaald en er licht overheen gestrooid (wel fijnmaken). Na 3 weken komen de plantjes nu uit, ben benieuwd.