nl en

Subtropisch / Cherimoya (Annona cherimola)

Cherimoya (Annona cherimola) Cherimoya (Annona cherimola) Cherimoya (Annona cherimola)
Cherimoya (Annona cherimola) Cherimoya (Annona cherimola) Cherimoya (Annona cherimola)
Cherimoya (Annona cherimola)
6 Reviews | Review toevoegen
Zoete vruchten die kunnen worden uitgelepeld of verwerkt kunnen worden in salades of smoothies. Soort uit de Andes die gehouden kan worden bij een minimum van 5grC.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 4,00
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Annonaceae
Latijnse naam: Annona cherimola
Nederlandse naam: Cherimoya
Herkomst: Andes / Centraal-Amerika

Cherimoya's worden soms aangeboden op de markt of in de toko en zijn heerlijk zoete vruchten die uitgelepeld kunnen worden of verwerkt kunnen worden in bijvoorbeeld salades of smoothies. Het vruchtvlees is wit en de zwarte zaden zijn goed zichtbaar. Het is een tropische boom die veel voorkomt op hoogtes tussen 1000 en 2000 meter in de Andes. Het is niet zeker of dit ook het oorspronkelijke leefgebied van de soort is, want in Centraal-Amerika zou de herkomst ook gevonden kunnen worden. Chili is de grootste exporteur van de vruchten die ook wel Jamaica-appel worden genoemd.
In de natuur groeit deze boom tot 9 meter hoog, maar bij ons kan de soort gehouden worden als kuipplant zodat deze een stuk kleiner blijft. In droogteperiodes verliest de boom zijn blad.
Als de temperaturen richting de 5 graden Celsius zakken, kunt u de plant naar binnen halen. 's Zomers kunt u de plant op een beschutte, zonnige plek zetten.     

Zaaibeschrijving: Zaden 24 uur laten weken in lauwwarm water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden en afdekken met huishoudfolie of glas. Op een warme plaats laten kiemen.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius


Foto 1: Robinsons via blogspot

Sorteren op:

Review toevoegen
Anoniem - 05-11-2022 13:56

Zaden volgens instructie gezaaid op een warme plaats maar na ruim 2 maanden zijn er 0 zaden gekiemd. Erg jammer, had er meer van verwacht.

Alex - 04-04-2022 12:02

Na drie jaar met de zaadjes die ik hier gekocht :p , heb ik eindelijk mijn cherimoya kunnen laten bloeien . Tip is om in ergens in de wintertijd merendeels van de blaadjes eraf te halen, laat ongeveer stuk of 6 bladeren om de plant te forceren nieuwe groei te maken en via de nieuwe ontstaan dan bloemknoppen.

Jolanda - 07-08-2018 23:46

ik heb nu 7 mooie plantjes staan...iemand vragen..of tips.
jogieb@gmail.com

Mirjam - 06-06-2018 13:11

3 zaden gezaaid (januari) waarvan er één gekiemd is. Dat is nu een plantje van bijna 10cm groot met een 3e echt blad op komst. De zaadhuid ging niet van de kiembladen af, uiteindelijk heb ik deze met de helft van de kiembladen verwijderd (na +- 3 weken). Hopelijk groeit de zaailing goed door.

Marije - 13-02-2018 13:25

5 gezaaid en 4 zijn ontkiemd. Na +- 2 weken was er 1 ontkiemd en veel schimmeldraden. Daarop gespoten met anti-schimmelniddel. Na +- 6 weken ontkiemden de andeee zaadjes en gingen de kiemen groeien.

Stijn - 05-07-2014 00:09

4 gezaaid en 2 ontkiemd in 2,5 weken.