Top

Annona cherimola

  • Annona cherimola
  • Annona cherimola
rating 5
(4.2 / 5 Reviews)
3,00
per 10 zaden

Nederlandse naam:
Cherimoya

Herkomst:
Andes / Centraal-Amerika

Minimumtemperatuur:
5 graden Celsius

Beschrijving:
Cherimoya's worden soms aangeboden op de markt of in de toko en zijn heerlijk zoete vruchten die uitgelepeld kunnen worden of verwerkt kunnen worden in bijvoorbeeld salades of smoothies. Het vruchtvlees is wit en de zwarte zaden zijn goed zichtbaar. Het is een tropische boom die veel voorkomt op hoogtes tussen 1000 en 2000 meter in de Andes. Het is niet zeker of dit ook het oorspronkelijke leefgebied van de soort is, want in Centraal-Amerika zou de herkomst ook gevonden kunnen worden. Chili is de grootste exporteur van de vruchten die ook wel Jamaica-appel worden genoemd.
In de natuur groeit deze boom tot 9 meter hoog, maar bij ons kan de soort gehouden worden als kuipplant zodat deze een stuk kleiner blijft. In droogteperiodes verliest de boom zijn blad.
Als de temperaturen richting de 5 graden Celsius zakken, kunt u de plant naar binnen halen. 's Zomers kunt u de plant op een beschutte, zonnige plek zetten.     

Zaaibeschrijving:
Zaden 24 uur laten weken in lauwwarm water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden en afdekken met huishoudfolie of glas. Op een warme plaats laten kiemen.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 1: Robinsons via blogspot


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (5)
rating 5 (4.2 / 5 Reviews)

Diana (14-10-2019) rating 5 Ik heb al een grote plant zitten bloemetje in

Jolanda (07-08-2018) rating 4 ik heb nu 7 mooie plantjes staan...iemand vragen..of tips.
jogieb@gmail.com

Mirjam (06-06-2018) rating 4 3 zaden gezaaid (januari) waarvan er één gekiemd is. Dat is nu een plantje van bijna 10cm groot met een 3e echt blad op komst. De zaadhuid ging niet van de kiembladen af, uiteindelijk heb ik deze met de helft van de kiembladen verwijderd (na +- 3 weken). Hopelijk groeit de zaailing goed door.

Marije (13-02-2018) rating 4 5 gezaaid en 4 zijn ontkiemd. Na +- 2 weken was er 1 ontkiemd en veel schimmeldraden. Daarop gespoten met anti-schimmelniddel. Na +- 6 weken ontkiemden de andeee zaadjes en gingen de kiemen groeien.

Stijn (04-07-2014) rating 4 4 gezaaid en 2 ontkiemd in 2,5 weken.

Type de code over