nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Cherimoya (Annona cherimola) Cherimoya (Annona cherimola) Cherimoya (Annona cherimola)
Cherimoya (Annona cherimola)
Cherimoya (Annona cherimola)
Cherimoya (Annona cherimola)

Cherimoya (Annona cherimola)

Cherimoya's worden soms aangeboden op de markt of in de toko en zijn heerlijk zoete vruchten die uitgelepeld kunnen worden of verwerkt kunnen worden in bijvoorbeeld salades of smoothies. Het vruchtvlees is wit en de zwarte zaden zijn goed zichtbaar. Het is een tropische boom die veel voorkomt op hoogtes tussen 1000 en 2000 mete.. Lees meer
4,00
Prijs per 10 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Cherimoya's worden soms aangeboden op de markt of in de toko en zijn heerlijk zoete vruchten die uitgelepeld kunnen worden of verwerkt kunnen worden in bijvoorbeeld salades of smoothies. Het vruchtvlees is wit en de zwarte zaden zijn goed zichtbaar. Het is een tropische boom die veel voorkomt op hoogtes tussen 1000 en 2000 meter in de Andes. Het is niet zeker of dit ook het oorspronkelijke leefgebied van de soort is, want in Centraal-Amerika zou de herkomst ook gevonden kunnen worden. Chili is de grootste exporteur van de vruchten die ook wel Jamaica-appel worden genoemd.
In de natuur groeit deze boom tot 9 meter hoog, maar bij ons kan de soort gehouden worden als kuipplant zodat deze een stuk kleiner blijft. In droogteperiodes verliest de boom zijn blad.
Als de temperaturen richting de 5 graden Celsius zakken, kunt u de plant naar binnen halen. 's Zomers kunt u de plant op een beschutte, zonnige plek zetten.     
Zaaibeschrijving: Zaden 24 uur laten weken in lauwwarm water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden en afdekken met huishoudfolie of glas. Op een warme plaats laten kiemen.

Familie: Annonaceae
Latijnse naam: Annona cherimola
Nederlandse naam: Cherimoya
Oorsprong soort: Andes / Centraal-Amerika

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius

Foto 1: Robinsons via blogspot

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

4,0
op basis van 6 beoordelingen
1
4
0
0
1

Anoniem

Zaden volgens instructie gezaaid op een warme plaats maar na ruim 2 maanden zijn er 0 zaden gekiemd. Erg jammer, had er meer van verwacht.


Alex

Na drie jaar met de zaadjes die ik hier gekocht :p , heb ik eindelijk mijn cherimoya kunnen laten bloeien . Tip is om in ergens in de wintertijd merendeels van de blaadjes eraf te halen, laat ongeveer stuk of 6 bladeren om de plant te forceren nieuwe groei te maken en via de nieuwe ontstaan dan bloemknoppen.


Jolanda

ik heb nu 7 mooie plantjes staan...iemand vragen..of tips.
jogieb@gmail.com


Mirjam

3 zaden gezaaid (januari) waarvan er één gekiemd is. Dat is nu een plantje van bijna 10cm groot met een 3e echt blad op komst. De zaadhuid ging niet van de kiembladen af, uiteindelijk heb ik deze met de helft van de kiembladen verwijderd (na +- 3 weken). Hopelijk groeit de zaailing goed door.


Marije

5 gezaaid en 4 zijn ontkiemd. Na +- 2 weken was er 1 ontkiemd en veel schimmeldraden. Daarop gespoten met anti-schimmelniddel. Na +- 6 weken ontkiemden de andeee zaadjes en gingen de kiemen groeien.


Stijn

4 gezaaid en 2 ontkiemd in 2,5 weken.

Meer reviews