nl en
๎Œ”

Subtropisch / Zuurzak (Annona muricata)

Zuurzak (Annona muricata) Zuurzak (Annona muricata) Zuurzak (Annona muricata)
Zuurzak (Annona muricata) Zuurzak (Annona muricata) Zuurzak (Annona muricata)
Zuurzak (Annona muricata)
0 Review | Review toevoegen
Een grote vrucht uit Midden-Amerika die veel wordt geteeld voor het maken van frisdrank. Te houden als kuipplant bij minimaal 5grC.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 4,00
per 5 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
De zuurzak, guanábana of graviola is een vrucht die in veel tropische landen wereldwijd wordt geteeld voor consumptie. Bij ons is deze bijvoorbeeld bekend van 'Appelsientje Mango en Guanábana', waarbij men de Spaanse naam verkoos boven de Nederlandse naam zuurzak. Het is in de natuur een kleine boom tot 4 meter hoog die bij ons als kuipplant gehouden kan worden bij een minimum van 5 graden Celsius. De vruchten kunnen wel 30 cm groot worden en een gewicht hebben van 6 kg. Ze zijn groen, hebben kleine zachte stekels en wit vruchtvlees dat zoetzuur smaakt. In Indonesië wordt de vrucht ook wel Nederlandse doerian (Durian balando/belanda) genoemd, omdat de Nederlanders deze vrucht lekkerder zouden vinden dan de vergelijkbare echte, stinkende doerian.
Het blad van de plant wordt als traditioneel medicijn gebruikt tegen een hoge bloeddruk en ook zou het kunnen helpen tegen vormen van kanker en de ziekte van Parkinson.  

Zaaibeschrijving: Zaden 48 uur laten weken in lauwwarm water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Op een warme plaats laten kiemen (25-30grC) en grond daarbij constant vochtig houden.

Familie: Annonaceae
Latijnse naam: Annona muricata
Nederlandse naam: Zuurzak / Guanábana
Oorsprong soort: Midden-Amerika

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius


Foto 1: Ton Rulkens (CCA-2.0 Wikipedia) 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.