nl en

Tropisch / Pinda (Arachis hypogaea)

Pinda (Arachis hypogaea) Pinda (Arachis hypogaea) Pinda (Arachis hypogaea)
Pinda (Arachis hypogaea) Pinda (Arachis hypogaea) Pinda (Arachis hypogaea)
Pinda (Arachis hypogaea)
3 Reviews | Review toevoegen
Groeit heel leuk in een glazen pot op de vensterbank. Pinda's groeien onder de grond aan steeltjes die uit de bloemen groeien.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 2,50
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Arachis Hypogaea
Nederlandse naam: Pinda
Herkomst: Zuid-Amerika


Eigen pinda's kweken? Dat kan! Deze eenjarige plant voor op de vensterbank is makkelijk te houden en vormt na enkele maanden de bekende pinda's. De gele bloemen bloeien slechts een halve dag en maken na bestuiving (normaal door insecten, in de kamer kunt u gebruik maken van een kwastje) steeltjes die steeds langer worden. Ze worden op een gegeven moment zo lang dat ze de grond bereiken en vervolgens boren ze zich in de grond. Pinda's worden namelijk onder de grond gevormd en groeien aan de uiteinden van deze steeltjes. Om de pinda's goed te laten groeien, moet u de grond 6 weken na de bloei droger houden. U kunt af en toe wel wat water geven, maar slechts mondjesmaat. De pinda's hebben dan nog een maand nodig om te groeien en kunnen daarna uit de grond gehaald worden. Eet smakelijk!   

Zaaibeschrijving: Zaaien bij kamertemperatuur in zaai- en stekgrond. 

Zaaitijd: Januari - Mei
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius

Foto 2: H. Zell

Sorteren op:

Review toevoegen
Joop - 07-04-2022 17:05

Veel pinda's opgekomen. Ik heb ze in doorzichtige fauna boxen gedaan, zodat je de ontwikkeling van de pinda's kon zien. Ook leuk voor kinderen! Redelijk wat pinda's per plant geoogst.

Arno - 26-01-2021 09:36

De pinda's kiemen ontzettend snel, zowel in vochtige stekgrond als in vochtig keukenpapier. Eéntje had na drie dagen een halve cm dikke wortel van 6cm lang! Deze mogen volgens mij wel enkele cm's diep gezaaid worden, ze duwen zichzelf naar boven.

Babette - 13-01-2020 08:53

Mijn pinda's gezaaid in januari in een klein verwarmd kasje met een grond temperatuur van 24C. De pinda's kiemden al naar twee dagen!