nl en
๎Œ”

Subtropisch / Dwergsuikerpalm (Arenga engleri)

Dwergsuikerpalm (Arenga engleri) Dwergsuikerpalm (Arenga engleri) Dwergsuikerpalm (Arenga engleri) Dwergsuikerpalm (Arenga engleri)
Dwergsuikerpalm (Arenga engleri) Dwergsuikerpalm (Arenga engleri) Dwergsuikerpalm (Arenga engleri) Dwergsuikerpalm (Arenga engleri)
Dwergsuikerpalm (Arenga engleri)
0 Review | Review toevoegen
Een kleine, aantrekkelijke palm van Taiwan met decoratief blad en roodoranje bloemen die een zoete geur verspreiden. Te houden als kuip- of kamerplant bij een minimum van -5grC.

Verwachte verwerkingstijd

2 dagen

โ‚ฌย 4,00
per 5 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Arecaceae
Latijnse naam: Arenga engleri
Nederlandse naam: Dwergsuikerpalm
Herkomst: Taiwan

De dwergsuikerpalm is een kleine, tot 3 meter hoge palm van Taiwan die wordt gebruikt voor het maken van suiker, wijn en vezels. Het is een aantrekkelijke soort die het goed doet als kuip- of kamerplant en prima groeit op een schaduwrijke standplaats en in droge lucht (bescherm de plant wel tegen een hete zon en geef deze regelmatig water). De minimumtemperatuur voor de plant ligt rond de -5 graden Celsius, waardoor deze een groot deel van het jaar buiten zou kunnen staan. Het blad heeft gekartelde punten en een zilvergroene onderkant. De roodoranje bloemen verspreiden een zoete geur en worden gevolgd door de roodpaarse, niet-eetbare vruchten van 3 cm groot.  

Zaaibeschrijving: Zaden 2-3 dagen weken in lauwwarm water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden en op een warme plaats laten kiemen (25-30grC). Kieming kan enkele weken tot maanden duren.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -5 graden Celsius

Foto 1: Keisotyo
Foto 2: Tortie Tude (CCA-1.0 Wikipedia)
Foto 3: JungleMusic.net 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.