Top

Aristolochia elegans

  • Aristolochia elegans
  • Aristolochia elegans
rating 4
(3.5 / 2 Reviews)
3,00
per 10 zaden

Nederlandse naam:
Calicobloem

Herkomst:
Brazilië

Minimumtemperatuur:
-5 graden Celsius

Beschrijving:
De calicobloem (calico is een zachtbruine kleur) is een soort pijpbloem met 10 cm grote, bruinpaars gevlekte bloemen. De naam pijpbloem verwijst naar de 19e eeuwse Nederlandse pijpen, waardoor deze planten in het Engels bekend staan als 'Dutchman's Pipe'. Het is een tot 3 meter hoge klimmer met prachtig hartvormig blad die bij ons gehouden kan worden als kuipplant. De minimumtemperatuur ligt rond de -5 graden Celsius.
Let op dat alle delen van de plant giftig zijn.

Zaaibeschrijving:
Week de zaden eerst 48 uur in lauwwarm water. Zaai ze vervolgens 'op' zaai- en stekgrond en bedek ze niet of nauwelijks met grond. Zet ze op een lichte plaats bij een temperatuur van 20-28 graden Celsius en houd de grond constant vochtig (daarvoor afdekken met huishoudfolie of glas). Kieming meestal na 1 tot 3 maanden.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (2)
rating 4 (3.5 / 2 Reviews)

Lisa (18-06-2018) rating 3 Na 2 porties zaadjes is er nu 1 uitgekomen. Allebei de porties maanden uit elkaar gezaaid. Ik laat ze nog wat maanden zitten, mogelijk komen er dan nog meer uit(zitten er nu 3 maanden in)

Olav (08-02-2015) rating 4 Plant in mijn jonge jaren lang gehad (op de vensterbank) , dankzij zaadjes uit een botanische tuin.
Bloemen zijn ware kunstwerkjes met haartjes die één kant op staan. Insect kan wel in de bloem maar niet meer terug kruipen.

Type de code over