Assortiment

Kuipplanten / Maqui (Aristotelia chilensis)

Maqui (Aristotelia chilensis)
0 Reviews | Review toevoegen

De maqui komt uit Chili en wordt al eeuwenlang geteeld door de Mapuche-indianen. De bessen zijn gezond en lijken qua smaak op de braam. Kuipplant met een minimum van -5grC.

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 4,00
per 10 zaden

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Maqui / Chileense wijnbes

Herkomst:
Chili

Minimumtemperatuur:
-5 graden Celsius

Beschrijving:
De maqui wordt al eeuwenlang door de Mapuche-indianen in Chili geteeld voor de gezonde zwartpaarse bessen. De bessen zijn een halve cm groot en hebben een heerlijke smaak die vergelijkbaar is met die van een braam. Ze kunnen vers of gedroogd gegeten worden, maar ook worden verwerkt tot jam, sap, wijn en het Chileense chicha. De Mapuche gebruiken de bessen ook als traditioneel medicijn tegen koorts en diarree. De soort is in de natuur een kleine boom tot 5 meter hoog en kan bij ons gehouden worden als kuipplant bij een minimum van -5 graden Celsius. De planten zijn eenslachtig, zodat er mannelijke en vrouwelijke planten zijn. Vrouwelijke planten produceren echter ook bessen zonder bestuiving: zelfs pitloos in dat geval.   

Zaaibeschrijving:
Zaden 24 uur laten weken in water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond en op een warme plaats binnenshuis laten kiemen. Grond constant vochtig houden.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 2: Jardin Exotique de Roscoff 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.