Top

Asimina triloba

  • Asimina triloba
  • Asimina triloba
3,50
per 5 zaden

Nederlandse naam:
Pawpaw / Roomappel

Herkomst:
Noord-Amerika

Minimumtemperatuur:
-20 graden Celsius

Beschrijving:
De pawpaw is familie van de zoetzak en de cherimoya (Annonaceae) en het enige geslacht dat zijn oorsprong niet in de tropen heeft, maar in Noord-Amerika. De soort is dan ook winterhard en is een mooie aanwinst voor de Nederlandse tuin. Het woord pawpaw is waarschijnlijk afgeleid van het woord papaya, omdat de vruchten enigszins op elkaar lijken. Het vruchtvlees van de pawpaw is echter wit en smaakt naar banaan of mango. De vruchten kunnen wel 500 gram wegen en zijn rijk aan eiwitten en vitamines.
De bloemen worden in de natuur bestoven door kevers en vliegen. Kruisbestuiving is nodig om vruchten te krijgen, waardoor u meerdere planten in de buurt van elkaar moet laten groeien om dat te bereiken. Omdat de bloemen een slechts lichte geur afgeven en er daardoor een gebrek aan insecten kan zijn, helpt het om de bloemen handmatig te bestuiven.
Een plek in de halfschaduw is voldoende, het is een gemakkelijk te houden soort.  

Zaaibeschrijving:
Zaden eerst zaaien in zaai- en stekgrond en vervolgens 3-4 maanden in de koelkast zetten voor een koudeperiode. De grond daarbij constant licht vochtig houden (gemakkelijk door potje/bakje af te dekken met folie). Vervolgens bij kamertemperatuur laten kiemen. Kieming kan enkele maanden duren. 

Zaaitijd:
September - april

Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging

Foto 1: Ilgarden.it 


Soort is tijdelijk niet op voorraad
Verwachte levertijd: 2 maanden
Reviews (0)
Type de code over