nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Pawpaw (Asimina triloba) Pawpaw (Asimina triloba)
Pawpaw (Asimina triloba)
Pawpaw (Asimina triloba)

Pawpaw (Asimina triloba)

De pawpaw is familie van de zoetzak en de cherimoya (Annonaceae) en het enige geslacht dat zijn oorsprong niet in de tropen heeft, maar in Noord-Amerika. De soort is dan ook winterhard en is een mooie aanwinst voor de Nederlandse tuin. Het woord pawpaw is waarschijnlijk afgeleid van het woord papaya, omdat de vruchten enigszins op elkaa.. Lees meer
4,00
Prijs per 5 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De pawpaw is familie van de zoetzak en de cherimoya (Annonaceae) en het enige geslacht dat zijn oorsprong niet in de tropen heeft, maar in Noord-Amerika. De soort is dan ook winterhard en is een mooie aanwinst voor de Nederlandse tuin. Het woord pawpaw is waarschijnlijk afgeleid van het woord papaya, omdat de vruchten enigszins op elkaar lijken. Het vruchtvlees van de pawpaw is echter wit en smaakt naar banaan of mango. De vruchten kunnen wel 500 gram wegen en zijn rijk aan eiwitten en vitamines.
De bloemen worden in de natuur bestoven door kevers en vliegen. Kruisbestuiving is nodig om vruchten te krijgen, waardoor u meerdere planten in de buurt van elkaar moet laten groeien om dat te bereiken. Omdat de bloemen een slechts lichte geur afgeven en er daardoor een gebrek aan insecten kan zijn, helpt het om de bloemen handmatig te bestuiven.
Een plek in de halfschaduw is voldoende, het is een gemakkelijk te houden soort.  

Zaaibeschrijving: Zaden eerst zaaien in zaai- en stekgrond en vervolgens 3-4 maanden in de koelkast zetten voor een koudeperiode. De grond daarbij constant licht vochtig houden (gemakkelijk door potje/bakje af te dekken met folie). Vervolgens bij kamertemperatuur laten kiemen. Kieming kan enkele maanden duren. 

Familie: Annonaceae
Latijnse naam: Asimina triloba
Nederlandse naam: Pawpaw / Roomappel
Oorsprong soort: Noord-Amerika

Zaaitijd: September - April
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging
Minimumtemperatuur: -20 graden Celsius


Foto 1: Ilgarden.it 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 2 beoordelingen
2
0
0
0
0

Marrie Schipper

Vorig najaar 15 zaden gekocht. Paar maanden in vochtige zaai - en stekgrond in een afgesloten bakje (van Chinees eten) in de koelkast gezet. Rond maart in een warme ruimte gezet en vochtig gehouden. Net toen ik de moed had opgegeven zag ik de eerste kiem verschijnen. Ik heb vandaag de 12 ! Kiemplanten in grotere containers gezet. Ik ben benieuwd!


Triplet

Na 3,5 maand in de koelkast en 1,5 maand bij kamertemperatuur, 4 mooie zaailingen. Erg tevreden mee.