Top

Averrhoa carambola

  • Averrhoa carambola
  • Averrhoa carambola
rating 5
(5 / 1 Reviews)
4,00
per 10 zaden

Nederlandse naam:
Carambola / Zoete blimbing

Herkomst:
Zuidoost-Azië

Minimumtemperatuur:
-3 graden Celsius

Beschrijving:
Deze soort komt oorspronkelijk waarschijnlijk van de Molukken, maar wordt tegenwoordig in veel tropische gebieden gekweekt vanwege de vruchten. De vruchten zijn groen tot geel en hebben een sappig, geel, zoetzuur vruchtvlees. De dwarsdoorsnede heeft de vorm van een ster, waardoor de vruchten ook wel stervruchten genoemd worden. In de natuur is deze soort een tot 12 meter hoge boom die in droge tijden haar blad verliest. De bladeren reageren op licht en abrupte beweging, waardoor de bladeren zich in het donker en na aanraking van het blad of bij wind kunnen sluiten.
De plant kan bij ons gehouden worden als kuipplant en hij is bestand tegen korte periodes van lichte vorst. Geef de plant een zonnige, beschutte plek en voldoende water.

Zaaibeschrijving:
Zaden 24 uur laten weken in water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plek in huis laten kiemen. Kieming duurt normaal 4-6 weken, maar kan ook langer duren.  

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 1: Sally Lyn Estrella
Foto 2: Forest en Kim Starr (CCA-3.0 Wikipedia)


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (1)
rating 5 (5 / 1 Reviews)

Jonas M (10-09-2019) rating 5 Deze winter gezaaid in de warmtekast en de zomer erop al de eerste “snoei” mogen uitvoeren. Groeit snel en goed. Tevreden!

Type de code over