nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Carambola (Averrhoa carambola) Carambola (Averrhoa carambola) Carambola (Averrhoa carambola)
Carambola (Averrhoa carambola)
Carambola (Averrhoa carambola)
Carambola (Averrhoa carambola)

Carambola (Averrhoa carambola)

Deze soort komt oorspronkelijk waarschijnlijk van de Molukken, maar wordt tegenwoordig in veel tropische gebieden gekweekt vanwege de vruchten. De vruchten zijn groen tot geel en hebben een sappig, geel, zoetzuur vruchtvlees. De dwarsdoorsnede heeft de vorm van een ster, waardoor de vruchten ook wel stervruchten genoemd worden. In de natuur is de.. Lees meer
4,00
Prijs per 10 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Deze soort komt oorspronkelijk waarschijnlijk van de Molukken, maar wordt tegenwoordig in veel tropische gebieden gekweekt vanwege de vruchten. De vruchten zijn groen tot geel en hebben een sappig, geel, zoetzuur vruchtvlees. De dwarsdoorsnede heeft de vorm van een ster, waardoor de vruchten ook wel stervruchten genoemd worden. In de natuur is deze soort een tot 12 meter hoge boom die in droge tijden haar blad verliest. De bladeren reageren op licht en abrupte beweging, waardoor de bladeren zich in het donker en na aanraking van het blad of bij wind kunnen sluiten.
De plant kan bij ons gehouden worden als kuipplant en hij is bestand tegen korte periodes van lichte vorst. Geef de plant een zonnige, beschutte plek en voldoende water.
 
Zaaibeschrijving:
Zaden 24 uur laten weken in water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plek in huis laten kiemen. Kieming duurt normaal 4-6 weken, maar kan ook langer duren.  

Familie: Oxalidaceae
Latijnse naam: Averrhoa carambola
Nederlandse naam: Carambola / Zoete blimbing
Oorsprong soort: Zuidoost-Azië

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -3 graden Celsius

Foto 1: Sally Lyn Estrella
Foto 2: Forest en Kim Starr (CCA-3.0 Wikipedia)

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 1 beoordelingen
1
0
0
0
0

Kimberly

Jammer genoeg heb ik de zaden niet via deze website gekocht maar ik heb ze uit een sterfruit in de winkel. Gekocht voor oudejaarsavond en nu enkele weken later zijn er 6zaden gekiemd. Ik heb ze eerst op een stukje keukenpapier die vochtig was laten liggen. In een zakje natuurlijk. Zodra ik de wortel zag piepen heb ik ze overgebracht naar potgrond. En nu zijn er aan elk zaadje al 2geveerde blaadjes gekomen.