nl en
๎Œ”

Tropisch / Indische doornbamboe (Bambusa bambos)

Indische doornbamboe (Bambusa bambos) Indische doornbamboe (Bambusa bambos)
Indische doornbamboe (Bambusa bambos) Indische doornbamboe (Bambusa bambos)
Indische doornbamboe (Bambusa bambos)
3 Reviews | Review toevoegen
Een grote bamboe uit de tropische wouden van India met scherpe doorns en stengels die van zwart naar groen kleuren. Geschikt als kamerplant.
โ‚ฌย 3,50
per 30 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Familie: Poaceae
Latijnse naam: Bambusa bambos
Nederlandse naam: Indische doornbamboe
Herkomst: India

De Indische doornbamboe is de grootste soort van het geslacht Bambusa met stengels tot 40 meter hoog en 25 cm dik. De soort maakt scherpe doorns en zwarte stengels die naar groen verkleuren. Jonge scheuten worden in India en China gekookt als groente gegeten, terwijl oude stengels voor constructies worden gebruikt. Het is een tropische bamboe die in de natuur vooral langs rivieren van vochtige bossen groeit, waardoor wij deze soort kunnen houden als kamerplant.

Zaaibeschrijving: Zaden 24 uur weken in lauwwarm water en zeer oppervlakkig zaaien in zaai- en stekgrond, zodat de zaden nog net te zien zijn. Kieming bij een dagtemperatuur van 20-25 graden Celcius, 's nachts iets lager. De grond kunt u afdekken met folie of glas en af en toe besproeien, zodat het geheel licht vochtig blijft. Kieming meestal na 2 tot 6 weken, mogelijk langer. 

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Nick - 22-06-2021 10:17

Top! 2dagen laten weken in water, zaaien in zaai en stekgrond na 2 dagen al ontkieming! Sommige na een week, wat ook zeer snel is! Snelle en goede service!

Wytske - 13-06-2021 14:50

Wegens ruimtegebrek lang niet alles gezaaid, maar toch 12 goed groeiende plantjes gekweekt! Op warme plek in huis, in glazen pot.

sjors van der waals - 06-05-2021 11:36

enkele dagen heb ik ze in het water gehad. daarna in zaai en stekgrond. het duurde 2 dagen voordat ze begonnen met kiemen! aanrader dus