Assortiment

Kuipplanten / Paarse appelbes (Billardiera longiflora)

Paarse appelbes (Billardiera longiflora)
0 Reviews | Review toevoegen

Paarse vruchten smaken naar appel en kunnen als handfruit gegeten worden of bijv. gemengd worden door salades. Het is een kleinblijvende klimplant.  

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 3,00
per 20 zaden

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Paarse appelbes

Herkomst:
Australië 

Minimumtemperatuur:
-5 graden Celsius

Beschrijving:
Paarse appelbessen zijn eetbaar en lijken qua smaak een beetje op een gewone appel. Ze kunnen direct van de plant gegeten worden of bijvoorbeeld gemengd worden door salades. Door de glanzende, paarse kleur zijn de vruchten een mooie verschijning. Het is een kleinblijvende klimmer uit het zuiden van Australië waar de plant in koele, vochtige bossen groeit. Bij ons kan de plant gehouden worden als kuipplant, omdat temperaturen beneden de -5 graden Celsius voor problemen kunnen gaan zorgen. Geef de plant een plek in de zon of halfschaduw. Ook geschikt voor een kas.  

Zaaibeschrijving:
Zaaien in zaai- en stekgrond bij kamertemperatuur. Afdekken met huishoudfolie of glas en grond constant vochtig houden. Kieming duurt vaak 2 tot 3 maanden, maar kan ook langer duren.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 1: Lucia Barabino
Foto 2: Jardin Exotique de Roscoff

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.