Top

Brachychiton rupestris

  • Brachychiton rupestris
rating 5
(5 / 2 Reviews)
3,50
per 10 zaden

Nederlandse naam:
Queensland flessenboom

Herkomst:
Australië

Minimumtemperatuur:
-10 graden Celsius

Beschrijving:
De Queensland flessenboom dankt haar naam aan de opgezwollen stam die de vorm van een fles heeft. In de stam slaat de boom water op dat in droge periodes kan worden gebruikt. In de natuur kan de boom een hoogte van 20 meter bereiken, maar door de langzame groei zal dat in Nederland minder snel bereikt worden. In zijn natuurlijke leefgebied overleeft de boom in temperaturen tussen de -10 en +50 graden Celsius, waardoor zijn aanpassingsvermogen erg hoog is. Ook voor een grondsoort en het herstellen na verpotten is de soort erg makkelijk. Het is niet precies bekend wat de minimumtemperatuur voor deze soort is, maar u kunt de plant het beste houden als kuipplant en beschermen tegen lagere temperaturen dan -10grC. Zorg voor een zonnige standplaats.    

Zaaibeschrijving:
Zaaien in zaai- en stekgrond bij 25-30 graden Celsius. Hoge temperatuur te bereiken door bakje of potje of te dekken met glas of huishoudfolie en in de buurt van een kachel of in de zon te zetten. Kieming na enkele weken.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (2)
rating 5 (5 / 2 Reviews)

Bob (07-02-2019) rating 5 Zeer leuke boompjes. Ben alleen in twijfel hoevaak/hoeveel water ik ze moet geven. Iemand enig idee?

Branco (28-01-2019) rating 5 Mooie boompjes, 9 van de 10 zaden uitgekomen en groeien als kool

Type de code over