nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Cruz Caspi (Browneopsis ucayalina) Cruz Caspi (Browneopsis ucayalina)
Cruz Caspi (Browneopsis ucayalina)
Cruz Caspi (Browneopsis ucayalina)

Cruz Caspi (Browneopsis ucayalina)

Zeer bijzondere, zeldzame soort uit Ecuador. Jong blad is eerst rood/paars-wit gevlekt, verkleurt daarna naar rood-groen en vervolgens naar volledig groen. Heel apart om te zien!
Het is een tropische plant, waardoor een groei binnenshuis met regelmatig sproeien nodig is. 's Winters mag de temperatuur niet beneden de 15 graden Celsius za.. Lees meer
9,00
Prijs per zaad
Tijdelijk niet op voorraad
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Zeer bijzondere, zeldzame soort uit Ecuador. Jong blad is eerst rood/paars-wit gevlekt, verkleurt daarna naar rood-groen en vervolgens naar volledig groen. Heel apart om te zien!
Het is een tropische plant, waardoor een groei binnenshuis met regelmatig sproeien nodig is. 's Winters mag de temperatuur niet beneden de 15 graden Celsius zakken. Een soort die niet mag ontbreken in een zeldzame tropische plantencollectie.  
 
Zaaibeschrijving: Zaaien in zaai- en stekgrond bij een temperatuur van 25-30 graden Celsius. Grond constant vochtig houden en geheel afdekken met huishoudfolie of glas. Kieming na 3 tot 6 weken.

Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Browneopsis ucayalina
Nederlandse naam: Cruz Caspi
Oorsprong soort: Zuid-Amerika / Ecuador

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Foto's: Jardin Boricua via Flickr

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 5 beoordelingen
4
1
0
0
0

Julie

2 weken lang in een bakje met natte keukenrol gelegd. Daarna in een kiemkasje binnen in de grond gedaan, gedacht dat er niks meer van zou komen. Maar toch na 8 (!) Maanden ontkiemt :) ben benieuwd hoe de eerste blaadjes wr uit gaan zien.


Arno Mortier

Zaad plat in de aarde laten ontkiemen boven het rooster van mijn diepvriezer (warme lucht), met een deksel om de vochtigheid hoog te houden. Af en toe extra bevochtigd. Na 3a4 maand is ie ontkiemd. Plantje ziet er goed uit, hopelijk blijft ie het goed doen!


Arjan

Medio okt heb ik twee zaden besteld. Ik heb ze in vochtig keukenpapier gewikkeld, in een bakje gedaan en dat weer op een verwamingsmatje gezet met thermostaat op 28 graden Celcius. Na een paar weken kwam bij één zaad het worteltje naar buiten....die heb ik vervolgens voorzichtig overgebracht naar een pot met aarde. Inmiddels ruim een maand later heb ik een plantje van circa 10 cm groot met 4 prachtige rode gevlekte bladeren. De pot staat binnen op de ventsterbank, met daarom heen een plastic zak dat bovenaan een beetje open staat. Op deze wijze wil ik de luchtvochtigheid hoog houden. Het plantje lijkt het er goed bij te doen.


Waldemar

Just started to grow. Germinating time - 6 months.

Very happy. Thanks


Herman ter Huurne

Beste Sander,
Sipke Hoogma van Seedgarden of Eden heeft van de Browneopsis uyacalina zaailingen aangeboden voor 17,50 euro.
Hij heeft dus wel de ervaring met de zaaiprocedure en verdere opkweek.
Misschien wil hij jou wel het geheim vertellen. Of (indien hij jou tezeer als concurrent ziet) moet ik hem die vraag stellen door bijv. een zaad van de Browneopsis te kopen. Ik vind het wel een heel bijzondere plant.
Groeten, Herman