nl en
๎Œ”

Winterhard / Engelentrompet (Brugmansia arborea)

Engelentrompet (Brugmansia arborea) Engelentrompet (Brugmansia arborea) Engelentrompet (Brugmansia arborea)
Engelentrompet (Brugmansia arborea) Engelentrompet (Brugmansia arborea) Engelentrompet (Brugmansia arborea)
Engelentrompet (Brugmansia arborea)
5 Reviews | Review toevoegen
Door een groei op hoogtes tot 3000 meter in de Andes kan deze soort vrij lage temperaturen weerstaan. De witte trompetbloemen zijn heel sierlijk en in grote aantallen aanwezig.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 3,50
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Solanaceae
Latijnse naam: Brugmansia arborea
Nederlandse naam: Engelentrompet
Herkomst: Andes

Een Brugmansia is een prachtige plant met grote, trompetachtige bloemen van 15-20 cm groot. Deze soort maakt witte bloemen en komt oorspronkelijk uit de Andes waar de struik tot een hoogte van 3000 meter voorkomt. Door deze hoogte, is de soort vrij koudebestendig. U kunt de plant als kuipplant houden of in de volle grond kweken. Als kuipplant kunt u de plant voor een nieuw jaar overhouden door hem te beschermen tegen vorst. Als u de plant in de tuin zet, zal deze in de winter door de vorst bovengronds afsterven en in het voorjaar weer opnieuw opgroeien. Zorg bij beide methoden voor een standplaats in de halfschaduw. 
De bloemen worden bestoven door motten die worden aangetrokken door de witte kleur van de bloemen en de geur die vooral in de avond verspreid wordt.
De zaden en bladeren worden door indianen ingenomen om contact te kunnen maken met voorvaderen of in de toekomst te kunnen kijken. Een overdosis is echter dodelijk, waardoor u dit beter niet zelf kunt proberen. Het geslacht Brugmansia is vernoemd naar de Leidse hoogleraar Brugmans.

Zaaibeschrijving: 24 uur weken in water en zaaien in zaai- en stekgrond. Afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen. Grond constant vochtig houden. Kieming na enkele weken en soms enkele maanden.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -10 graden Celsius

Foto 1: Willka T'ika
Foto 2: A l'Ombre des Figuiers

Sorteren op:

Review toevoegen
Nico - 23-08-2022 15:03

Binnen drie maanden, waarschijnlijk mede door deze warme zomer, groeiden de zaden uit tot planten van bijna 1 meter hoog. De instructies volgen en dan komt het goed. Wel in de beginmaanden warm houden, dus een kasje of iets dergelijks.

Miekje - 05-07-2022 21:25

Bijna alles kwam uit en de grootste planten zijn inmiddels haast een meter hoog! Ook al wat mensen blij kunnen maken met zaailingen. De jonge planten zijn erg aantrekkelijk voor slakken dus pas op wanneer u ze in de kas of buiten op de grond zet wanneer ze nog klein zijn!

Ik zaaide in een kamerkasje met warmtematje en uv lampen.

Bart - 11-05-2022 16:54

Bijna alle zaadjes zijn uitgekomen, groeit redelijk snel en krijgt grote bladeren. Toffe plant, benieuwd naar de bloemen

Miekje - 13-04-2022 19:28

Kiemen goed, ik heb na anderhalve maand al mooie plantjes boven staan. Gezaaid in een kastje met een warmtematje. Ik hoop dat ze goed blijven groeien!

Anoniem - 05-01-2021 22:58

Makkelijke kiemer, als test 3 zaden in de stek grond, binnen 1 week 3 kiemers.
Wortelen snel en veel. Houden van een slokje water maar dit is vrij goed te zien vooraf. Zijn nu binnen 1maand voor het raam ongeveer 15cm..