nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Vlam van het Bos (Butea monosperma) Vlam van het Bos (Butea monosperma)
Vlam van het Bos (Butea monosperma)
Vlam van het Bos (Butea monosperma)

Vlam van het Bos (Butea monosperma)

De vlam van het bos bloeit overweldigend mooi met pluimen vol felle, oranjerode bloemen. De bloemen worden bestoven door de purperhoningzuiger die met zijn lange snavel bij de nectar kan zonder de bloemen te beschadigen. Het is een tropische boom die in de natuur tot 12 meter hoog kan worden en bij ons gehouden kan worden als kuipplant met e.. Lees meer
4,00
Prijs per 5 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De vlam van het bos bloeit overweldigend mooi met pluimen vol felle, oranjerode bloemen. De bloemen worden bestoven door de purperhoningzuiger die met zijn lange snavel bij de nectar kan zonder de bloemen te beschadigen. Het is een tropische boom die in de natuur tot 12 meter hoog kan worden en bij ons gehouden kan worden als kuipplant met een minimumtemperatuur van 3 graden Celsius. Een standplaats in de zon is nodig voor een goede groei.
De soort speelt een belangrijke rol bij de productie van schellak. Dit wordt geproduceerd door de lakschildluis die in tropische gebieden op de boom leeft. Schellak wordt door de farmaceutische industrie toegepast en bijvoorbeeld ook gebruikt voor de waslaag van een citroen. Daarnaast is deze soort van religieuze betekenis voor Hindoes en worden vuren in tempels aangemaakt met het hout van de boom.

Zaaibeschrijving: Zaden 48 uur laten weken in water en 1 cm diep zaaien in een mengsel van zaaigrond en zilverzand (50-50). Afdekken met huishoudfolie of glas en grond constant vochtig houden. Op een warme plaats laten kiemen, bijv. in de buurt van een kachel of in de zon. Zaden zijn lastig te kiemen.

Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Butea monosperma
Nederlandse naam: Vlam van het bos / Palash / Dhak
Oorsprong soort: Zuid-Azië

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging
Minimumtemperatuur: 3 graden Celsius

Foto 2: Siriwan Phusanawiwat

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

4,0
op basis van 2 beoordelingen
1
0
1
0
0

Richard

Update: uiteindelijk een boompje overgehouden. Groeide goed en had 2 enorme bladeren. Totdat het stammetje ong 20cm zich begon in te snoeren en uiteindelijk volledig afstierf..


Richard

3 dagen de zaadjes in lauw water
in een thermosfles gedaan, elke ochtend het water ververst en 2 van de 5 zaadjes begonnen al te kiemen. 1 zaadje was gebroken.

toch alle 5 maar in zaaigoed gezet,