Assortiment

Kamerplanten / Gele knikkernoot (Caesalpinia ciliata)

Gele knikkernoot (Caesalpinia ciliata)
0 Reviews | Review toevoegen

Weinig voorkomende knikkernoot die gebruikt wordt voor sieraden en diverse mancala-spellen. Ze kunnen worden gevonden op stranden.

Verwachte levertijd

2 maand(en)

€ 6,50
per 5 zaden

 

Tijdelijk niet op voorraad

Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Gele knikkernoot

Herkomst:
Midden-Amerika

Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius

Beschrijving:
De gele knikkernoot komt veel minder voor dan de grijze knikkernoot, maar lijkt veel op de Caesalpinia bonduc. De gele zaden zijn ook 2 centimeter groot en worden ook gebruikt voor sieraden en mancala-spellen. De verspreiding vindt plaats via de oceaan, waardoor de zaden op tropische stranden gevonden kunnen worden. Het is een struik die klimmend over andere planten of bomen groeit en de peulen hebben stekels en over het algemeen twee zaden. Omdat het een tropische plant is, kan de soort bij ons als kamerplant gehouden worden.  

Zaaibeschrijving:
Zaden inzagen of inkepen, zodat er een kleine opening ontstaat in de harde zaadwand. Let op dat u daarbij de kiem niet beschadigt. Vervolgens een nacht laten weken in water en zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plek laten kiemen.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 1: Dan Clark (CCA-3.0 Wikipedia)
Foto 2: Sean Carrington

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.