nl en
๎Œ”

Subtropisch / Paradijsvogelstruik (Caesalpinia gilliesii)

Paradijsvogelstruik (Caesalpinia gilliesii) Paradijsvogelstruik (Caesalpinia gilliesii) Paradijsvogelstruik (Caesalpinia gilliesii)
Paradijsvogelstruik (Caesalpinia gilliesii) Paradijsvogelstruik (Caesalpinia gilliesii) Paradijsvogelstruik (Caesalpinia gilliesii)
Paradijsvogelstruik (Caesalpinia gilliesii)
5 Reviews | Review toevoegen
Een heel sierlijke soort met geveerd blad dat 's avonds sluit en roodgele bloemen die gevolgd worden door peulen met rode haartjes. Minimumtemperatuur -5grC, mogelijk lager.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 3,50
per 5 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Caesalpinia gilliesii
Nederlandse naam: Paradijsvogelstruik
Herkomst: Argentinië en Uruguay

De paradijsvogelstruik komt van oorsprong uit Argentinië en Uruguay, maar groeit inmiddels ook in andere delen van Zuid-Amerika en wordt bijvoorbeeld ook aangeplant in landen rondom de Middellandse Zee. Vooral de bloemen met gele kroonbladen en lange, rode meeldraden zijn aantrekkelijk, maar ook het geveerde blad dat 's avonds sluit is sierlijk. De peulen zijn bedekt met rode haartjes en zijn giftig. In de Amazone worden de peulen en zaden echter gebruikt tegen koorts en andere kwalen. De soort kan bij ons gehouden worden als kuipplant bij een minimumtemperatuur van -5 graden Celsius. Op een beschutte plek zou de soort mogelijk zelfs winterhard kunnen zijn. De plant verliest bij vorst wel zijn blad.   

Zaaibeschrijving: Zaden eerst een nacht weken in water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Kieming kan op een warme plaats binnenshuis al binnen een paar dagen volgen.

Zaaitijd: Gehele jaar
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: -5 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Sarah - 27-12-2021 17:44

Kiemt vlot en de jonge plantjes doen het goed.

Steffen - 18-06-2021 12:38

Kiemen makkelijk en snel. Van de 6 zaadjes zijn er 5 gekiemd waarvan 1 plantje het helaas niet gered heeft. De overige 4 groeien na het kiemen zeer snel.

Karin - 10-02-2021 14:19

Na 4 dagen de eerste kiemer, nu afwachten of de rest ook nog volgt

Richard adriaansen - 05-01-2021 22:48

Vrij makkelijk gekiemt, binnen 5 dagen alle zes..Deze kiemt sneller en groter dan de Ceasalpinia Pulcherima Rosea.

Marie - 09-06-2020 20:38

Na een paar dagen al kwam er 1 plantje naar boven. De rest is niet uitgekomen (na een maand). Het zaadje dat het wel gehaald heeft doet het heel goed. Hele leuke bladeren die 's nachts inklappen en als het licht wordt weer uitklappen.