Assortiment

Kuipplanten / Paradijsvogelstruik (Caesalpinia gilliesii)

Paradijsvogelstruik (Caesalpinia gilliesii)
1 Reviews | Review toevoegen

Een heel sierlijke soort met geveerd blad dat 's avonds sluit en roodgele bloemen die gevolgd worden door peulen met rode haartjes. Minimumtemperatuur -5grC, mogelijk lager.

Verwachte levertijd

2 week(en)

€ 3,00
per 5 zaden

 

Tijdelijk niet op voorraad

Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Paradijsvogelstruik

Herkomst:
Argentinië en Uruguay

Minimumtemperatuur:
-5 graden Celsius

Beschrijving:
De paradijsvogelstruik komt van oorsprong uit Argentinië en Uruguay, maar groeit inmiddels ook in andere delen van Zuid-Amerika en wordt bijvoorbeeld ook aangeplant in landen rondom de Middellandse Zee. Vooral de bloemen met gele kroonbladen en lange, rode meeldraden zijn aantrekkelijk, maar ook het geveerde blad dat 's avonds sluit is sierlijk. De peulen zijn bedekt met rode haartjes en zijn giftig. In de Amazone worden de peulen en zaden echter gebruikt tegen koorts en andere kwalen. De soort kan bij ons gehouden worden als kuipplant bij een minimumtemperatuur van -5 graden Celsius. Op een beschutte plek zou de soort mogelijk zelfs winterhard kunnen zijn. De plant verliest bij vorst wel zijn blad.   

Zaaibeschrijving:
Zaden eerst een nacht weken in water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Kieming kan op een warme plaats binnenshuis al binnen een paar dagen volgen.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk

Foto 1: BoethingTreeland.com 
Foto 2: Javier Martin

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Marie - 09-06-2020 20:38

Na een paar dagen al kwam er 1 plantje naar boven. De rest is niet uitgekomen (na een maand). Het zaadje dat het wel gehaald heeft doet het heel goed. Hele leuke bladeren die 's nachts inklappen en als het licht wordt weer uitklappen.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.