Assortiment

Kamerplanten / Ylang-ylang (Cananga odorata)

Ylang-ylang (Cananga odorata)
1 Reviews | Review toevoegen

De bloemen geuren vooral in de avond heerlijk, waardoor deze soort een aanrader is als kamerplant. De soort is vooral bekend van de olie die uit de bloemen gewonnen wordt.

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 4,00
per 10 zaden

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Ylang-ylang

Herkomst:
Filipijnen / Indonesië

Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius

Beschrijving:
De ylang-ylang is bekend vanwege de olie die uit de bloemen wordt gewonnen. De bloemen ruiken namelijk heerlijk (vooral in de avond) en daarom is de ylang-ylang een aanrader als kamerplant. De olie wordt gebruikt in de aromatherapie tegen hoge bloeddruk en huidproblemen, maar wordt ook door de parfumerie gebruikt in parfums zoals in Chanel no. 5. De stervormige bloemen zijn eerst wit en kleuren daarna naar groengeel, op het eind zelfs tot oranjerood. Het is een snelle groeier die graag met water gesproeid wordt en op een vrij lichte standplaats moet staan.   

Zaaibeschrijving:
In zaai- en stekgrond bij 25-30 graden Celsius. Die temperatuur kan bereikt worden door het bakje/potje af te dekken met huishoudfolie of glas en in de buurt van een kachel of in de zon te zetten. Kieming normaal gesproken na 4-8 weken, mogelijk duurt het langer.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
 

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Esther Krommenhoek - 27-11-2018 12:33

Wonderlijk, donderdag de zaden gezaaid en op dinsdag al de eerste ontkieming!!! Dus wel hele verse kwaliteit.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.