nl en
๎Œ”

Tropisch / Bhut Jolokia peper (Capsicum chinense 'Bhut Jolokia')

Bhut Jolokia peper (Capsicum chinense 'Bhut Jolokia') Bhut Jolokia peper (Capsicum chinense 'Bhut Jolokia') Bhut Jolokia peper (Capsicum chinense 'Bhut Jolokia')
Bhut Jolokia peper (Capsicum chinense 'Bhut Jolokia') Bhut Jolokia peper (Capsicum chinense 'Bhut Jolokia') Bhut Jolokia peper (Capsicum chinense 'Bhut Jolokia')
Bhut Jolokia peper (Capsicum chinense 'Bhut Jolokia')
3 Reviews | Review toevoegen
In 2007 was deze peper uit het noordoosten van India uitgeroepen tot de heetste peper ter wereld. Een heel klein stukje is al genoeg om een gerecht heel pittig te maken.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 4,00
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Solanaceae
Latijnse naam: Capsicum chinense 'Bhut Jolokia'
Nederlandse naam: Bhut Jolokia
Herkomst: Noordoost-India

In 2007 was deze peper door het Guinness Book of Records uitgeroepen tot de heetste peper ter wereld. Op de Scoville Scale zijn waardes gemeten van meer dan een 1.000.000 SHU en daarmee is deze peper 900 x heter dan Tabasco en 125 x heter dan de Jalapeno peper. De peper wordt veel gekweekt in het noordoosten van India waar hij door veel mensen dagelijks wordt gebruikt voor het pittig maken van gerechten. U kunt zich voorstellen dat een klein stukje genoeg is om een gerecht heet te maken, zodat een gezin een week kan doen met 1 peper. Voor Nederlandse maatstaven is een nog kleiner stukje genoeg om een gerecht te kruiden: leuk om een keer te proberen! Zie hier bijvoorbeeld een paar recepten: http://thecookingdish.com/wp-content/uploads/2009/11/Bhut-Jolokia-Recipes.pdf
De pepers worden 6-8 cm groot en kleuren naar oranje, rood of bruin. De plant is geschikt als kamerplant en doet het ook goed in een kas. Des te meer warmte, des te beter de groei. Het is geen snelle groeier en de plant heeft ongeveer 4 maanden nodig voor de productie van de pepers.  

Zaaibeschrijving: Zaden eerst 24 uur laten weken in water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Kiem de zaden bij een hoge temperatuur die u kunt bereiken door het potje/bakje af te dekken met huishoudfolie of glas en op een plaats in de zon of bijv. in de buurt van een kachel weg te zetten. Kieming vindt meestal na 2 tot 5 weken plaats.

Zaaitijd: Januari - juni
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Annet - 02-02-2021 14:22

Na 12 dagen zijn de zaden allemaal ontkiemd, nu even afwachten hoe hard ze groeien.

Alex - 20-05-2019 14:07

Mijn grootste is nu 3.5 maanden vanaf zaad en begint nu knoppen te krijgen in de huiskamer!

Alex - 06-05-2019 16:40

Ik heb ze gezaaid zoals in de beschrijving en ze zijn allemaal uitgekomen, mijn grootste groeit nu in een emmer en groeit enorm snel.